Dimarts, 13 de maig de 2025
És notícia

Les activitats de l’Estiu Riu d’Olot comptarà amb més de 1.100 participants

Avatar photo
Estiu Riu d’Olot 2021. Imatge cedida per l’Ajuntament d’Olot

Aquest dilluns 28 de juny s’ha donat el tret de sortida a la majoria de les activitats de l’Estiu Riu d’Olot, un conjunt de propostes perquè infants i joves puguin gaudir i aprendre al màxim durant aquesta temporada d’estiu. Concretament enguany s’ofereixen un total de 21 activitats variades, pensades per a tots els infants, joves i famílies de la ciutat.

Des dels històrics de l’estiu com les Brigades Joves d’Estiu o els Casals esportius passant per altres, de ja clàssiques, com els tallers de robòtica, impressions 3D, videojocs, faràndula olotina o activitats més vinculades a la natura i al territori com l’Ennatura’t o el camp de treball Acció Jove. Enguany, en alguns casos i atenent la petició de les famílies, les activitats s’allargaran una setmana més de l’habitual.

Arran dels bons pronòstics de la pandèmia de coronavirus i davant l’avanç de la vacunació, la xifra d’inscrits a les activitats de l’Estiu Riu ha tornat a pujar fins als 1.168 participants, el que suposa un increment del 23% situant-se de nou dins la mitjana dels darrers cinc anys.

Pel que fa referència als espais on es portaran a terme els casals i esplais d’Olot, s’utilitzaran els equipaments esportius de la ciutat, les escoles Malagrida, Pla de Dalt i Morrot i les Escoles Bressol de Sant Miquel i la Gredera del Morrot entre d’altres equipaments. També hi ha els casals esportius dels pavellons i la piscina municipal. Seguint amb la tendència del darrer any, per poder oferir més varietat d’activitats i realitzar sortides i totes les propostes previstes, s’ha optat per ampliar el nombre de monitores i monitors per a cada grup d’infants. Enguany, l’Estiu Riu compta amb prop d’un centenar de monitors i monitores de lleure i esportius. Una de les novetats d’aquest any és que, amb la voluntat de millorar l’atenció als infants i a les famílies, des de les Àrees d’Esports i d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, de forma conjunta amb l’Associació TEA Garrotxa, s’ha preparat una formació per a monitors i monitores.

L’objectiu és el de proporcionar els coneixements bàsics i els recursos necessaris per tal de millorar la relació i l’atenció als infants diagnosticats amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Adaptades a les mesures de seguretat

Malgrat les dificultats i normatives derivades per la COVID-19, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha considerat important poder continuar oferint activitats educatives de lleure i esportives per a la infància i l’adolescència de la ciutat. Totes les activitats segueixen les directrius establertes per la Generalitat de Catalunya en matèria de protecció i prevenció, mantenint la distància física, però seguint i prioritzant sempre els criteris educatius.

Paral·lelament, tal com ja van fer l’any passat, els monitors i monitores incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene i de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19. Els serveis de menjador es continuen realitzant seguint el protocol publicat per la Secretaria de Salut Pública, així com la utilització de banys, zones comunes o dormitoris, que es netejaran seguint, també, els protocols establerts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tarragona contracta un total de 30 persones pel programa “TGN pel Civisme”

Notícia següent

Èxit de participació en l’oferta lúdica i esportiva ‘A l’Estiu, viu l’Esport’ de la Seu d’Urgell

Notícies relacionades