L’empresa de les ambulàncies de Girona acusa el comitè de “ser intransigent”

    La companyia recorda que només vuit treballadors van seguir les mobilitzacions i manté la voluntat de negociar

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    L’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) ha acusat al comitè de la vaga d’ambulàncies de “ser intransigent” en les seves peticions i anar a vaga per “motius ficticis”. La direcció considera que l’arrel del problema són les noves condicions laborals que volen aplicar a partir del setembre. Com que els canvis estan pendents de resolució judicial, acusen als convocants d’introduir a última hora noves peticions que han fet “impossible” arribar a un acord. Per això, els dirigents consideren que els motius del comitè per allargar el conflicte laboral són “instrumentals i ficticis”. L’empresa assegura que el seguiment de la primera jornada de protesta va ser de només vuit persones, set de les quals formen part del mateix comitè de vaga o d’empresa. Tot i les discrepàncies, TSC assegura que manté voluntat negociadora per intentar arribar a un acord.
    L’empresa adjudicatària del servei d’ambulàncies a la demarcació de Girona i a l’Alt Maresme, Transport Sanitari de Catalunya, ha emès un comunicat on critica amb duresa a una part del comitè de vaga. La direcció recorda que, al seu entendre, la mediació laboral va fallar perquè l’arrel del problema són “modificacions substancials de les condicions de treball” que vol implantar a partir de l’1 de setembre. TSC recorda que la medicació per aquest tema es va tancar sense acord i que en la negociació per aquesta vaga es va comprometre amb “gran part de les peticions” i que aleshores el comitè de vaga “va canviar la postura negociadora introduint noves peticions”. Per aquesta raó, la companyia insisteix en la “il·legalitat” de la vaga i els demana que deixin treballar als tribunals perquè es posicionin sobre si l’empresa pot tirar o no endavant els seus plantejaments laborals.

    La direcció de l’empresa considera que al darrere de la vaga hi pot haver altres motius “com la desestabilització política”. El comunicat assenyala que aquesta seria la raó que explicaria perquè en una discrepància laboral “s’involucri a l’administració sanitària, al conseller i al SEM”. TSC destaca que el seguiment de la vaga va ser de 8 treballadors, 7 dels quals són membres del comitè de vaga o d’empresa. La companyia també assegura que cinc de les ambulàncies van quedar fora de servei. En concret, segons TSC, serien les de Pineda de Mar i Calella (Maresme), Anglès i Breda (Selva). Uns actes que defineix de “sabotatge” i que “podrien haver posat en perill la vida o salut dels ciutadans que haguessin requerit dels seus serveis”, segons asseguren.