L’associació antitaurina Actima denuncia un correbou de la Terra Alta per la falta de seguretat

    L'entitat avisa que les corregudes de bous incompleixen la llei dels correbous i la de competències d'espectacles taurins

    L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha presentat una denúncia a la delegació del Joc i d’Espectacles de les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i la Comissió de Bous d’Horta de Sant Joan (Terra Alta). L’entitat acusa els controladors per no haver vetllat per la seguretat dels bous i dels assistents en un dels correbous, que se celebren durant la festa major del municipi, al setembre, i on un espectador va ser envestit per un dels animals.

    Actima considera que s’ha incomplert amb la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous (llei 34/2010 d’1 d’octubre) i amb la llei de potestats administratives en matèria d’espectacles taurins (llei 10/1991, de 4 d’abril).

    L’organització antitaurina ha avisat que la propera temporada, que comença d’aquí una setmana a Aldover (Baix Ebre), denunciarà aquesta modalitat de corregudes de bous, com les que fan a Horta de Sant Joan, perquè no compleixen amb les mesures de seguretat que requereix la normativa.