Larrosa, sobre el nou complex esportiu de Ciutat de Jardí: “Fa anys que aquella zona està reservada per a implantar-hi un equipament esportiu”

  El tinent d’alcalde defensa que la Paeria ha mantingut reunions amb les entitats esportives i veïnals de Ciutat Jardí implicades en el nou complex esportiu municipal del FiF

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria, Fèlix Larrosa, recorda que des del punt de vista del Planejament Urbanístic, no s’ha fet cap modificació aprovar el projecte dels camps de futbol del FiF a Ciutat Jardí, ja que “fa anys que la zona està reservada per implantar-hi un equipament esportiu”. Defensa que la Paeria ha mantingut reunions amb les entitats veïnals del barri i esportives interessades per tal d’informar i recollir les seves propostes des dels inicis del projecte.

  La primera de les reunions va tenir lloc quan es trobava en fase d’avantprojecte per tal d’acabar de concretar elements que s’havien d’incorporar i satisfer a tothom. Una de les peticions feta llavors pels veïns era la d’incorporar al nou complex esportiu municipal les dependències de l’Associació de Veïns, com sales de reunions i despatxos per ús comunitari.

  El regidor explica que el projecte es va presentar en una altra trobada, en la qual es va informar del projecte específicament als veïns de l’equipament i se’ls va donar totes les explicacions relatives a les noves instal·lacions. Llavors, els membres de la comunitat van traslladar a la Paeria una sèrie de propostes i consultes, les quals contemplen la implantació d’unes graderies no agressives respecte la línia de façana dels edificis i la incorporació d’una tanca verda arbustiva per tal de reduir el soroll i afavorir la vessant paisatgística. Totes aquestes peticions van ser acceptades pels responsables del projecte.

  L’últim reunió va tenir lloc amb un altre col·lectiu de veïns que, acompanyats d’un advocat, van voler conèixer els diferents elements i aspectes que conformaven el projecte. En aquesta no només es va parlar de l’espai on s’instal·laria l’equipament esportiu municipal, sinó d’altres qüestions de millora relatives al barri, com ara els parcs de gossos o les àrees de passeig. Altrament, Larrosa remarca que l’acord de la Paeria amb la Universitat de Lleida permetrà als veïns disposar del campus esportiu d’Agrònoms.

  Al llarg d’aquesta setmana, Larrosa traslladarà al president de l’Associació de Veïns i als representants de la Plataforma Sí Espais Verds Ciutat Jardí les propostes de millora que els  van plantejar en les diferents reunions mantingudes. Alguns dels integrants de la Plataforma expliquen que no han rebut cap informe per part de l’Ajuntament de Lleida i Larrosa afirma que encara no se’ls ha informat de qui està al capdavant de l’entitat per tal de poder traslladar-li aquesta informació.

  Àngel Ros valora positivament el projecte, “tant com alcalde com a veí”

  Per la seva part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, explica que a Ciutat Jardí va haver durant anys un camp de gespa natural que es va mantenir mentre l’utilitzava un equip de futbol al barri. Quan aquell equip va deixar les instal·lacions, l’estat del camp es va anar degradant i, llavors, varis clubs de la ciutat van mostrar interès “per jugar i donar vida a la zona” sempre i quan s’hi fes un camp de gespa artificial. Un dels clubs interessats va ser el de Ciutat Jardí, el qual van intentar engegar sense èxit un grup de pares i mares del barri. El Lleida Esportiu també va plantejar la possibilitat d’entrenar-hi, però ja utilitzaven el camp de Gardeny i aspiraven a una ciutat esportiva més gran que el camp en qüestió. Llavors va aparèixer el FiF, un club sorgit de l’Atlètic Segre, basat en l’ideari d’educar a través del futbol i amb el qual s’hi va arribar al polèmic acord.

  Ros afirma que aquest projecte “no ha estat amagat a ningú, ni als clubs de la ciutat ni als veïns”, i que s’han mantingut diverses reunions tant amb els veïns de la zona com amb pares del FiF. En aquestes s’explicava que el projecte va estar en període d’exposició al públic, que es va publicar al BOP (Butlletí Oficial de la Província) el passat 7 de febrer, amb el corresponent termini de presentació d’al·legacions, obert fins al 21 de març, i que no se’n va rebre cap al respecte.

  “No és veritat que es vagi a privatitzar aquell espai, ja que serà públic i municipal”, apunta Ros. Ho exemplifica afirmant que “ningú ha considerat mai que els camps de futbol de la Bordeta, Balàfia, Pardinyes o Gardeny siguin privats pel fet de cedir la seva gestió als propis clubs dels barris”. Tant com alcalde com a veí del barri, considera positiu “poder disposar de dos camps de futbol compatibles amb el gaudi general del barri”. Considera que la cessió d’aquests camps al FiF, un club sense ànim de lucre i amb finalitat de formació, comportarà una major vitalització del barri i confirma la compatibilitat d’aquestes noves instal·lacions al carrer Enric Farreny “amb el passeig i gaudi dels veïns”.

  D’altra banda, el socialista critica la “utilització política” d’aquest projecte per part d’alguns grups municipals “amb l’única finalitat d’erosionar l’equip de govern”. “No dubten en negar que 400 nens no puguin jugar a futbol si així poden fer mal a l’equip de govern municipal”, sentència Ros.