L’Ajuntament substituirà 16 vehicles de combustió per 10 cotxes elèctrics

  Amb la modalitat del carsharing els treballadors de diferents departaments compartiran cotxe i l'amortització dels vehicles creixerà fins al 30%

  L’Ajuntament de Reus renovarà una part de la flota dels vehicles dels treballadors de la casa, apostant, un cop més, pels vehicles elèctrics. D’aquesta manera, amb una inversió de 250.000 euros, se substituiran entre 16 i 18 dels vehicles de combustió en ús actual per entre 10 i 12 vehicles elèctrics. L’objectiu és que l’amortització dels cotxes creixi d’un 10% a un 30%, ja que ara es compartiran entre els treballadors dels diferents departaments gràcies a la modalitat del carsharing (cotxe compartit).

  El gruix d’inversions d’aquest 2018 compta amb una partida de 250.000 euros per aquesta renovació. La licitació, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, en declaracions a La Ciutat, ja està preparada i sortirà aquest mateix mes de juny. Per això Rubio apunta que ja s’han realitzat proves amb diferents marques de vehicles elèctrics Aquesta iniciativa compren una primera fase d’un “projecte pioner en l’àmbit espanyol”, en paraules del regidor, ja que d’una quarantena de cotxes de combustió que utilitzen actualment els treballadors del consistori, ara només se substituiran entre 16 i 18.

  Més amortització

  L’objectiu és que la inversió sigui “intel·ligent”, apunta el regidor de Medi Ambient. En aquest sentit, Rubio assegura que amb aquesta renovació de la flota l’amortització dels cotxes creixerà notablement.  D’aquesta manera, “es redueix la flota un 25% i s’augmenta el rodatge dels vehicles d’un 10% a un 30%”, detalla el regidor.  tenint en compte que hi hauria menys vehicles per al mateix nombre de treballadors.

  Funcionament

  Rubio també ha concretat que cada dia es realitzarà una planificació respecte a l’ús dels cotxes, que caldrà respectar. Tot i això, el funcionament del carsharing es completa amb una App mòbil, de la qual disposaran els treballadors, que permet realitzar reserves en diferents franges horàries, així com obrir el cotxe. “Traient 16 cotxes i posant 10 no ha d’haver-hi problemes d’ús”, assegura Rubio, detallant, a més, que els cotxes de combustió actuals es retiraran i, per tant, no es continuaran utilitzant sinó que “es podria fer una taxació per una recompra”.

  Més estacions de recàrrega

  Finalment, Rubio ha detallat que hi ha una “previsió de creixement d’estacions de recàrrega en pàrquings municipals”, sobretot per evitar que els nous vehicles de l’ajuntament “col·lapsin” les estacions actuals.