L’Ajuntament de l’Arboç estudia com solucionar el pas del camí de la Masia Papiol al seu creuament amb la riera de marmellar

    Per facilitar el pas de vehicles s'ha habilitat un pas temporal de terra per poder creuar la riera

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El departament d’urbanisme de l’Ajuntament de l’Arboç conjuntament amb l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) està valorant què fer amb les vingudes excepcionals d’aigua i com refer el pont suficientment dimensionat. Les vingudes sobtades d’aigua en torrents i rieres són habituals a la zona mediterrània fruit de xàfecs molt intensos amb molt poca estona; que els fa molt perillosos. Per això cal estudiar i senyalitzar bé els punts conflictius de pas de vehicles per zones inundables com aquest cas.

    La riera de Marmellar que desenvoca al Pantà de Foix té un traçat molt llarg que s’inicia a Querol, a la Serralada prelitoral a uns 40 quilòmetres de l’Arboç. Fa uns 2 mesos, un episodi excepcional de fortes pluges a la capçalera va fer baixar la riera amb una intensitat inusual. Van caure al voltant de 130l/m2 amb molt poca estona creant una forta rierada que es va endur tot el que va trobar per davant, i emportant-se el camí i el pont que passa per sobre de la riera a la Masia del Papiol.

    De moment, per facilitar el pas de vehicles s’ha habilitat un pas temporal de terra per poder creuar la riera.