L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès edita un nou llibre de temàtica local per Sant Jordi

  El llibre “Gent de la restauració 1868-1923” se centra en la darreria del segle XIX i l’inici del segle XX i es presentarà el dissabte 21 d’abril a les 19h a l’Auditori Salbà del CMC

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els principals fets i les coses que preocupaven els bisbalencs de la darreria del segle XIX i l’inici del segle XX, aquesta és la temàtica sobre la qual Jordi Ferran i Ventosa ha fet una àmplia tasca d’investigació amb la finalitat de difondre un treball de recerca de clau específicament localista i apte per a tothom. Segons explica el mateix autor “volia que el llibre es pogués llegir de forma amena i que interpel·lés el lector, fent que se sentís atret per les històries que s’expliquen a l’obra, sense perdre de vista que es tracta d’història local, fets que van succeir en el nostre entorn i que ara he volgut compilar en aquest llibre, després d’un extens i rigorós treball de recerca i investigaci

  El llibre “Gent de la restauració 1868-1923” versa sobre els fets que tenien lloc a la Bisbal de la darreria del segle XIX i inici del XX i sobre les preocupacions que tenien els bisbalencs de l’època. El volum parla de política, de l’església, de les obres i edificis de l’època, d’educació, d’infraestructures i, en definitiva, dels problemes que tenien els bisbalencs de l’època de la restauració. El llibre pretén ser una obra divulgativa però, alhora, una font de consulta bibliogràfica per a altres historiadors, investigadors i persones interessades en la història local.

  L’autor explica que tot i que l’obra parla de la Bisbal, les reflexions i les anàlisis són aplicables a la gran majoria de pobles de la comarca del Baix Penedès, ja que van tenir unes preocupacions i problemàtiques similars en un moment en el qual la societat vivia sota el trànsit d’una època a una altra, un temps en el qual es van assentar les bases per bastir els temps moderns, que arribarien posteriorment. “Gent de la restauració 1868-1923” es presentarà el dissabte 21 d’abril a les 19h a l’Auditori Salbà del CMC.

  Jordi Ferran i Ventosa (La Bisbal del Penedès, 1993) és graduat en història per la URV amb menció d’Història de les societats contemporànies. És un apassionat de la difusió de la història i s’ha especialitzat en la investigació del segle XIX, dedicant-hi la seva tesi de final de grau, “Cultures polítiques i conflictivitat social al segle XIX: el Baix Penedès”, i havent estat becat i premiat en aquest àmbit d’estudis. Es considera historiador i ‘agent cultural’, és a dir ‘aquella persona que treballa per a la construcció i la pervivència de la cultura com a eina identificadora de la nostra societat’. És un amant del patrimoni local, ha col·laborat en diversos mitjans de divulgació històrica i té experiència professional en museus, arxius i biblioteques.