L’adscripció directa als instituts es mantindrà per falta d’alternatives

  Els pares d'unes 10 escoles, com la Vitxeta, el Joan Rebull, el Montsant o La Pastoreta, s'han sumat a la queixa

  Els pares i mares de diferents escoles es van reunir aquest dilluns, a la tarda, amb la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus, Dolors Sardà, i la directora territorial del departament d’Ensenyament de la Genealitat, Immaculada Reguant, per tractar el tema de l’adscripció única. La queixa, impulsada per un grup de pares de l’escola Cèlia Artiga, s’ha estès a la resta d’escoles i compta ara també amb el suport dels pares i mares d’altres col·legis, com el Joan Rebull, la Vitxeta, La Pastoreta o el Montsant, entre altres. La reunió va tenir lloc a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de Reus, on van acudir una quarantena de pares, aproximadament, de les diferents escoles. Tot i això, l’adscripció única als instituts de Reus continuarà endavant perquè, de moment, no hi ha una altra alternativa.

  Amb aquesta reivindicació es van reunir els pares ahir, dilluns 12 de febrer, amb la regidora Dolors Sardà i la directora territorial Immaculada Reguant per debatre i demanar un altre tipus de solució a l’adscripció única. Aproximadament, els pares d’unes 10 escoles s’han sumat ja a la causa per defensar la llibertat que “haurien de tenir” els pares i mares per decidir “el que és millor” pels seus fills. “Ens vam assabentar pels passadissos”, assegura Martín en declaracions a La Ciutat, referint-se a l’adscripció única, qui afegeix que per posar en marxa aquest tipus d’iniciatives s’hauria de donar un marge d’uns 3 anys als pares i mares perquè puguin prendre les mesures necessàries. “Ens han canviat les normes del joc a meitat de partit”, defensa el portaveu, i, a més, “no han comptat amb l’opinió de les famílies en cap moment”, continua. Martín explica que, segons els han fet saber des de la regidoria d’Ensenyament, aquesta decisió es va consultar amb un Consell de Savis, d’unes 30 persones, “però entre aquestes 30 persones no hi havia cap representat de les famílies”.

  Es manté l’adscripció directa

  Finalment, el resultat de la reunió no va ser beneficiós pels pares i mares. La directora territorial va expressar que, de moment, s’ha de mantenir l’adscripció única. Segons Reguant, la normativa no ho permet i, per tant, no es poden fer enrere i tornar a la “metodologia anterior”.

  “Les explicacions no ens van convèncer gens ni mica”, lamenta Martín. “La iniciativa no ha arribat a Madrid, per tant, són a temps de paralitzar-la”, diu el portaveu. Encara que la reunió “va acabar amb bones paraules”, Martín lamenta que no s’arribi a cap altra solució. Segons ha explicat Martín en declaracions a La Ciutat, el pròxim pas per part d’Ensenyament serà reunir-se amb la direcció i les AMPES dels centres, a partir del pròxim 20 de febrer.