La variant britànica de la Covid també està afectant gats i gossos

Animals domèstics com gats i gossos també estan sent infectats per la variant britànica (B.1.1.7) del coronavirus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19. En alguns dels casos estudiats, la nova variant ha provocat “manifestacions clíniques atípiques, incloses anomalies cardíaques greus i un deteriorament profund de l’estat de salut general però sense dignes respiratoris primaris”

Diversos grups d’experts estudien els primers casos detectats en aquests animals de companyia. De moment es coneixen casos a Itàlia, Regne Unit i Estats Units.

El felí estudiat va començar a mostrar símptomes respiratoris uns 10 dies després que els seus cuidadors donessin positiu de Covid-19 i decidissin aïllar-se en el seu domicili a la província de Novara (oest de Milà).

De forma paral·lela, un equip d’investigadors del Regne Unit, França i Itàlia s’ha publicat a la revista especialitzada en la difusió de dades preliminars d’estudis en biologia bioRxiv (versió on line amb data 18 de març) els primers resultats sobre casos de la variant britànica de la Covid-19 en gats i gossos, i la incidència en aquests animals de miocarditis (inflamació de l’múscul cardíac).