La UdL duplica el nombre de doctorands en set anys

Avatar photo

La Universitat de Lleida ha acollit avui la cerimònia de graduació dels doctors i doctores del curs 2016-17, i ha lliurat els premis extraordinaris de doctorat del curs 2015-16

La Universitat de Lleida (UdL) ha duplicat el nombre de doctorands i doctorandes des de la creació de l’Escola de Doctorat l’any 2011, i l’ha gairebé triplicat des que ofereix aquests estudis,segons ha afirmat la seva directora, Olga Martín, en el decurs de la cerimònia de graduació dels 114 doctors i doctores del curs 2016-17, i l’acte de lliurament dels 18 premis extraordinaris de doctorat del curs 2015-16, que enguany s’han organitzat conjuntament per primera vegada.
Segons Martín, que ha aplaudit l’esforç que suposa arribar al títol de doctor tant per a l’alumnat doctorand com per als familiars, l’Escola de Doctorat de la UdL compta actualment amb 605 persones doctorandes, de les quals el 30%, prop de 180, procedeixen de més de 40 països d’arreu del món com Xile –amb una trentena, són els més nombrosos–, Brasil, Colòmbia, Equador…, o Camerun, Xina, EUA, Turquia, Marroc, Iran i l’Índia, entre altres i sense comptar els europeus.
Per la seva part, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha felicitat les 6 doctores i els 12 doctors que han obtingut el premi extraordinari, i ha volgut homenatjar la figura de la directora de l’Escola de Doctorat com a referent per als recent graduats. D’Olga Martín n’ha destacat la passió i la generositat, i els valors de l’esforç, la constància i el mèrit en tot el personal investigador en formació. “La ciència és essencial com a base de la civilització i per crear un coneixement objectiu de la realitat”, ha afirmat.
L’acte ha comptat amb la presència de la directora de l’Escola de Doctorat de la Universitat de Cantàbria, Mar Marcos, que ha impartit una conferència sobre els “Beneficis personals i socials del doctorat”. Marcos ha dit que “el doctorat és una carrera de fons, en què cal ser molt valent per afrontar tots els obstacles”, i ha ofert una reflexió sobre el fet cada vegada hi ha més persones amb doctorat el futur de les quals no ha de ser la universitat sinó altres activitats amb una major implicació social i política.
L’Escola de Doctorat de la UdL compta amb vuit programes de doctorat que recullen els àmbits d’humanitats, educació, ciències socials, enginyeria, salut, agroalimentació i esport, i té cinc programes interuniversitaris en diversos d’aquests àmbits en col•laboració amb altres universitats estatals.

PREMIS EXTRAORDINARIS DE DOCTORAT

Àmbit de les Ciències Experimentals: Judit Berman i Paolo Luca Mattiolo
Àmbit de Medicina i Cirurgia: Josep Montserrat, Lourdes Susana Craver, Montserrat Gea i Luis Servià
Àmbit d’Enginyeria Agronòmica: ByrappaAmmagarahalli, Jordi Martí i Jordi Rey
Àmbit de Psicopedagogia: Aida Urrea
Àmbit de Ciència i Tecnologia d’Aliments: Márcia Patrícia de Sousa
Àmbit d’Enginyeria de Forests: Adrián Cardil
Àmbit d’Educació Física: Raúl Hileno
Àmbit d’Informàtica i Matemàtica: Jordi Vilaplana
Àmbit d’Enginyeria Industrial: Aran Solé
Àmbit de Psicologia: Pere Pau Oró
Àmbit d’Història, Història de l’Art i Història Social: Javier Martínez i Albert Martínez

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils amplia la xarxa de desfibril•ladors automàtics amb quatre nous aparells

Notícia següent

Concentració a Tarragona per la missa de la Policia Nacional

Notícies relacionades