La torxa dels Jocs Specials Olympics arriba a Lleida

  El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha entregat la torxa als rellevistes a la Seu Vella i ha assegurat que la Paeria sempre donarà suport a les entitats que treballen per les persones que més ho necessiten

  La torxa dels Jocs Special Olympics ha recorregut aquesta tarda els carrers de Lleida, camí de la Seu d’Urgell i Andorra, on se celebraran des d’aquest dijous fins a diumenge les competicions esportives, amb 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha estat l’encarregat d’entregar la torxa als primers rellevistes i ha aprofitat per animar als esportistes a gaudir de l’experiència i per agrair la seva tasca a totes les persones que fan possible aquesta “feina extraordinària per fer una societat més justa, més valenta i que anhela un millor futur”.

  “Aquesta és una ciutat que sempre ha estat amatent a les persones amb dificultats i que estima les entitats que es dediquen a les persones que més ho necessiten. Tindran tot el suport de la Paeria, com hem vingut fent i com seguirem fent en el futur”, ha assegurat Larrosa.

  La torxa ha sortit de la Seu Vella i ha passat pels carrers Sant Martí, Prat de la Riba, Salmerón, Pi i Margall per davant de l’Auditori Enric Granados, per Magdalena, Portaferrisa i la plaça Sant Joan per arribar finalment a la Paeria, al voltant de les 7 de la tarda. Allà, els portadors han lliurat la torxa a la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, qui ha estat l’encarregada d’encendre el peveter enmig d’una festa amb gran participació d’esportistes i voluntaris.

  La torxa romandrà a Lleida fins demà, quan partirà cap a la Seu d’Urgell. Dijous, 4 d’octubre, està previst que recali a Andorra la Vella, finalitzant un recorregut que es va iniciar el 20 de setembre a Barcelona.

  Dels 1.500 esportistes inscrits als Special Olympics, 1.239 procedeixen de delegacions de Catalunya; 93, de la resta d’Espanya; 52, d’Andorra, i 114, de delegacions d’altres països com Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya, entre altres. El lema d’aquesta onzena edició és “El millor és qui ho intenta”.

  Els Special Olympics proporcionen una oportunitat d’integració a través de l’esport. A Catalunya, se celebren cada quatre anys des del 1988, quan van tenir lloc a Lleida i són una plataforma de promoció i foment de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.