La terminal de creuers que projecta MSC al Port de Barcelona podria entrar en servei a partir de 2020

    MSC invertirà 50 milions d'euros en executar el projecte de la nova terminal de creuers que tindrà un disseny "emblemàtic"

    La terminal que la naviliera MSC projecta construir a Port de Barcelona podria entrar en servei a partir de 2020, segons ha assenyalat aquest divendres el director de Màrqueting de la companyia, Luigi Surace. MSC invertirà 50 milions d’euros en executar el projecte de la nova terminal de creuers que tindrà un disseny “emblemàtic”, segons Surace. La companyia encara no ha detallat quan es formalitzarà la concessió per iniciar les obres de la terminal, ja que actualment s’està negociant amb el Port de Barcelona els detalls del projecte. El directiu de MSC ha fet aquestes declaracions a bord del nou creuer de la naviliera, el Meraviglia, que s’ha estrenat establint-se fins al maig de 2018 a Barcelona com a port base.

    Segons Surace, la nova terminal de creuers al Port de Barcelona és una mostra de l’aposta de MSC per créixer a la capital catalana, on té previst inaugurar els seus propers vaixells de creuer. El representant de la naviliera ha lloat el “gran atractiu” de Barcelona com a capital europea dels creuers i ha aconsellat que la ciutat segueixi l’exemple de Miami, que és la primera ciutat a nivell de creuers mundialment i on aquesta indústria no para de créixer.

    MSC ha registrat un gran creixement en la seva activitat de creuers en els darrers anys, passant de transportar 127.000 passatgers el 2003 a 1,8 milions el 2017 (i amb una previsió d’assolir els 4,8 milions de passatgers el 2026). Per això, ha invertit 9.000 milions d’euros en la construcció de nous vaixells de creuer i espera multiplicar per tres la seva capacitat actual de cara al 2026, amb la incorporació d’onze noves embarcacions a la seva flota.

    La naviliera italiana considera el Meraviglia com el seu buc insígnia i el promociona com el vaixell de creuer “més modern i complet del món”. L’embarcació compta “amb noves tecnologies i zones exclusives a bord”, té capacitat per a 5.714 passatgers i una eslora de 315 metres. Després de gairebé un any a Barcelona com a port base, MSC vol que el Meraviglia serveixi en altres mercats, incloent la zona del Carib.