La Setmana de l’Ocupació del Bages serà virtual amb tallers i xerrades

Les jornades de networking, que tenen l’objectiu de posar en contacte empreses i persones que busquen feina, tindran lloc del 19 al 22 d’abril

L’Ajuntament de Manresa organitza el pròxim mes d’abril la Setmana de l’ocupació, unes jornades de networking que tenen per objectiu posar en contacte empreses i persones que busquen feina, així com fomentar l’ocupació de qualitat a través de recursos de l’administració i la col·laboració amb agents i empreses del territori. Enguany, les jornades se celebraran en format virtual, del 19 al 22 d’abril, i inclouran diferents tallers i xerrades.

L’acte “Potencia el teu #networking i fes-te + visible” a càrrec de la professional del networking Rosaura Alastruey, donarà el tret de sortida de les activitats. Alastruey parlarà de com crear sinèrgies i oportunitats laborals o de negoci. Un acte que descobrirà, d’una manera pràctica i a través de diferents eines virtuals, com localitzar empreses i persones que formaran part d’aquesta xarxa de contactes.

Cada dia es duran a terme uns diàlegs anomenats ‘Apropa’t al sector…’ S’han seleccionat quatre sectors d’ocupació diferenciats de la comarca (indústria del metall-automoció, sociosanitari, TIC i lleure-socioeducatiu). L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer, a través d’empreses, quins són els perfils més demandats així com el procediment del procés de selecció de personal. També es pretén donar a conèixer els recursos formatius que s’ofereixen, tant de l’àmbit de la formació reglada com de la formació continuada. Els diàlegs compten amb el suport d’empreses com ara Denso, UVE Solutions, Maccion, Sant Andreu Salut i el CAE, entre altres.

A banda dels diàlegs, es realitzaran una sèrie de tallers que se centraran a millorar les competències dels participants i que abordaran temàtiques que aniran des de com fer un bon currículum o vídeocurrículum a com preparar-se correctament per una entrevista.

La Setmana de l’ocupació també inclourà la presentació de diferents recursos, com ara la pàgina web FormaBages del Consell Comarcal del Bages. Així mateix, s’explicaran formes per iniciar una experiència a l’estranger i es donaran a conèixer els detalls del programa a ‘Llars i cures’ de l’Ajuntament de Manresa. La presentació del programa compta amb la col·laboració de Càritas.

Finalment, es durà a terme un taller de realitat virtual adreçat als més joves, en el qual es donaran eines per millorar competències. La sessió tindrà lloc a l’Oficina Jove i tanca el cicle de tallers d’ocupació juvenil per combatre els efectes de la Covid-19.

Amb la voluntat d’incorporar actes d’altres entitats, també s’integra a la Setmana de l’Ocupació, el Fòrum Universitat-Empresa, una trobada virtual entre empreses i estudiants organitzada per UPC – Manresa. El Fòrum tindrà lloc el pròxim dimecres 21 d’abril.

Els enllaços a les sessions virtuals seran oberts i no limitats. Podreu trobar el programa sencer a la pàgina web del CIO a partir del 15 d’abril.