Albert Pla, primera veu confirmada de l'(a)phònica, festival de la veu de Banyoles

L’artista presentarà el nou espectacle ¿Os acordáis? el divendres 25 de juny en un dels escenaris més emblemàtics del festival, al costat de l’Estany

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica avança una de les  grans veus que formaran part del cartell de la dissetena edició del festival, que tindrà lloc del 24 al  27 de juny a la capital del Pla de l’Estany. Es tracta de l’artista polifacètic Albert Pla, que presentarà  en solitari el seu nou espectacle, ¿Os acordáis?. Les entrades per a aquesta actuació, que tindrà  lloc a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles el divendres 25 de juny a les 21 h, es posen a la venda  aquest dimarts 13 d’abril a les 10 h al web del festival. 

 

 

Amb una capacitat única per commoure, remoure i sorprendre, Albert Pla és una de les veus més  transgressores del nostre país. Artista polifacètic, fa més de 25 anys que duu a terme una extensa  activitat, tant musical com teatral i cinematogràfica. Ara puja a l’escenari en solitari per presentar  ¿Os acordáis?, un espectacle que s’estrenarà el pròxim 12 de maig al Círculo de Bellas Artes de  Madrid i que pren el títol d’una de les últimes cançons que va compondre durant la pandèmia.

 

Una  composició tan llarga com el temps que va durar el confinament i en què reflexiona amb ironia sobre  l’impacte de la crisi del coronavirus a nivell mundial. En un entorn inigualable, a tocar de l’Estany,  Albert Pla es presentarà en estat pur, amb aquella poètica inusual, devastadora i electritzant que el  caracteritza. Un concert en què oferirà cançons noves, altres d’emblemàtiques i alguns monòlegs  d’històries tràgiques, delirants, quotidianes, sorprenents, crues i surrealistes a la vegada. 

 

 

Aquesta és la segona vegada que l’artista actua al festival banyolí, després de participar-hi en  l’edició del 2007 per presentar -en el mateix escenari on actuarà aquest 2021- el seu vuitè disc, Vida  y milagros (Sony/BMG, 2006). 

 

 

Les entrades per a aquest espectacle (20 € anticipada / 23 € taquilla) es posaran a la venda el  dimarts 13 d’abril a les 10 h al web del festival: www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció  Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, amb cita prèvia). L’aforament és limitat i reduït al 50% segons la normativa actual i s’adaptarà a les limitacions vigents en aquell període. Durant l’esdeveniment se seguiran estrictament totes les mesures d’higiene i  seguretat davant la crisi sanitària del coronavirus. 

 

 

La dissetena edició 

Després d’un any en què es va haver de cancel·lar la celebració del festival a causa de la crisi de la  Covid-19, el Festival de la Veu de Banyoles torna aquest 2021 amb la voluntat de recuperar 

 

 

l’essència de l’(a)phònica a la ciutat, sempre seguint les recomanacions sanitàries del moment. El  cartell oferirà propostes artístiques al voltant de la veu d’artistes consagrats i altres d’emergents. Un  festival de ciutat que tornarà a fer descobrir i redescobrir espais de Banyoles a través d’aquell  instrument que tots portem incorporat. 

 

 

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 i en aquests anys hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com Salvador Sobral, Vinicio Capossela, Santi  Balmes amb Clara Segura i Fluren Ferrer, Dr. Calypso, José González, Viggo Mortensen i Rafel  Plana, Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles  Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de  la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra,  Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini,  Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura o Maika  Makowski, entre molts d’altres. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, i està  gestionat integralment per l’empresa Alter Sinergies.