La Sala Trono de Tarragona abaixarà definitivament el teló el 25 de març

    Els seus gestors busquen un nou local on continuar les representacions a la ciutat

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    La Sala Trono de Tarragona tancarà portes el 25 de març després de catorze anys de programació ininterrompuda de teatre contemporani de setembre a juny. Aquest espai de la Part Alta, amb una cinquantena de butaques, necessita unes obres de millora i adaptació que l’equip no veu viable afrontar. Malgrat que han rebut ofertes de tres localitats de l’entorn de Tarragona per gestionar els seus teatres, la Sala Trono segueix buscant un nou local a la ciutat on continuar les representacions teatrals i poder créixer. “És molt complicat trobar un espai adient, però no ens volem precipitar”, ha afirmat el gestor de la Trono, Joan Negrié. El tancament coincidirà amb la funció número 50 de la producció ‘Això és tot’, interpretada per Oriol Grau i Pau Ferran. Fins a dia d’avui, aquest espectacle de comiat ha acollit 1.569 espectadors en 39 funcions.

    Per tal de simbolitzar oficialment el tancament, el 2 d’abril se celebrarà un “funeral” que està obert a la ciutadania. La comitiva, que haurà d’anar vestida de negre, sortirà de la plaça de la Font, recorrerà el carrer Major i finalitzarà al local del carrer Misser Sitges, que es mantindrà com a indret d’assaig i de producció.

    Negrié ha insistit que l’activitat de la marca Sala Trono no s’atura i ha avançat que, el 13 de maig, iniciaran els assajos de l’espectacle ‘Els tres aniversaris’. El muntatge és una coproducció de la Sala Trono, el Teatre Metropol de Tarragona, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre Principal de Valls, la Sala Villarroel de Barcelona i el Teatre de Salt. L’estrena tindrà lloc el 28 d’abril a Tarragona, el dia 29 a Valls i el 30 d’abril a Reus.