La policia espanyola desarticula una organització dedicada al tràfic d’heroïna a Barcelona

    S'han intervingut 10,2 quilos d'aquesta droga i s'han detingut onze persones

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La policia espanyola ha detingut onze persones dedicades al tràfic d’heroïna a Barcelona, principalment al barri el Raval, i ha intervingut 10,2 quilos d’aquesta droga procedent del Pakistan, a més d’altres substàncies estupefaents com 1,4 quilos de substància de tall i 164 grams de MDMA; 4.680 euros, 17 telèfons mòbils i un ordinador portàtil. L’organització, formada principalment per ciutadans del Pakistan, es dedicava al trasllat, manipulació i venda d’heroïna a la capital catalana. La investigació va començar a l’octubre del 2016 quan els agents van detectar l’arribada d’un ciutadà procedent del Pakistan amb 393 grams d’heroïna oculta a les seves sabates.

    Fruit de les investigacions posteriors, es va aconseguir identificar a tota l’organització, que importava l’heroïna a Europa, principalment a Barcelona. Per fer-ho, utilitzaven ‘mules’ o correus humans, que amagaven la droga en els doble fons de les maletes o adossades al cos. De fet, el principal correu va ser detingut a l’aeroport d’Amsterdam amb 8,8 quilos d’heroïna amb destí al barri del Raval, fins on tenia previst desplaçar-s’hi per carretera amb un vehicle llogat.

    Posteriorment, es van detenir quatre ciutadans més d’origen pakistanès a l’Hospitalet de Llobregat i Badalona, implicats en aquesta detenció, i que portaven 451 grams d’heroïna amagats en una bossa. En les entrades i registres posteriors, i ja en el barri del Raval, es va procedir a la detenció d’altres cinc integrants de la banda criminal, a qui se’ls va intervenir heroïna, MDMA i 1.469 grams de substància de tall, a més d’estris per a la preparació de la droga.