La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lleida aconsegueix ajornar un desnonament

Es preveu que divendres dia 9 d'octubre es torni a dur l’operació

Imatges de Laura Quintana

L’empresa Generis SL. havia de dur a terme aquest passat dilluns, al matí, el desnonament d’un home de seixanta-quatre anys del carrer Alcalde Fuster de Lleida. En Ramón Toló acumula un deute d’un any amb el propietari de l’immoble i no pot assumir la despesa.

Viu junt amb la Vanesa Del Pino i el seu pare, als quals va acollir després de ser desnonats i quedar desemparats.

En Ramón denuncia que “ningú ens ha ajudat, l’advocat no ha mogut ni un dit i Serveis Socials m’ofereix l’alberg Jericó de Lleida, però jo no vull anar a aquests llocs perquè tinc les meves coses i els meus animals a casa”.

Tot i haver presentat informes de vulnerabilitat per part de Serveis Socials als jutjats, el desnonament segueix actiu. La Vanesa assegura que “volem fer bé les coses, no volem ser ocupes, segurament podrien oferir-nos un lloguer social de baix cost”.

Tot i la dramàtica situació, des de bon matí, una cinquantena d’activistes de la PAH i del Jovent de Lleida es van acostar al domicili de l’afectat per evitar el desnonament. Finalment es va comunicar que l’operació s’ajornava fins aquest divendres 9 d’octubre, dia previst per tornar-se a concentrar.

La PAH i tots els concentrats van celebrar la suspensió temporal, tot i que, com afirma Vanesa, “l’Ajuntament de Lleida hauria de donar-nos, tant a mi com al Ramón, una solució digna i immediata”.