La Paeria i la promotora de Torre Salses signen el conveni pel vial d’accés al futur complex comercial

  L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, afirma que l’àrea comercial generarà un impacte econòmic de 362 milions d’euros i l’afluència d’uns 8 milions de visitants anuals

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El conveni urbanístic entre la Paeria i la Eurofund Parc Lleida per per impulsar el vial Víctor Torres i desenvolupar urbanísticament el sector SUR-42 de Torre Salses ja és una realitat. Avui, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i representants de la promotora han signat l’acord, formalitzant així la instal·lació de la infraestructura que permetrà l’accés a la zona on s’ubicarà el complex comercial de més de 60.000 metres quadrats. Dels prop de 2’6 milions d’euros pressupostats per al vial d’accés, l’entitat privada n’invertirà 1’2.

  Larrosa explica que la futura àrea comercial que s’ubicarà entre el barri del Magraners i la Bordeta generarà un impacte econòmic d’uns 362 milions d’euros i que preveuen acollir uns 8 milions de visitants anuals. Altrament, critica les “traves” que “molts personatges polítics” del consistori han presentat per tal d’evitar la implantació d’aquest projecte que afavorirà “l’atractivitat i dinamisme comercial” de la ciutat de Lleida. “No havia vist mai que diputats de Lleida presentessin iniciatives a Madrid en contra dels interessos dels lleidatans i lleidatanes”, diu Larrosa, tot qüestionant que aquests “ho facin per la política”.

  L’alcalde afegeix que la informació sobre conveni “sempre ha estat pública” i que “s’ha dut a terme amb transparència”. En aquest sentit, concreta que el nou complex comercial serà “complementari” al comerç de proximitat de la capital del Segrià i que “en cap cas hi interfereix”.

  Els grups de l’oposició denuncien irregularitats al conveni urbanístic i en demanen un informe jurídic

  Els grups municipals del PDeCAT, d’ERC-Avancem, de la Crida-CUP i del Comú a l’Ajuntament de Lleida van sol·licitar al secretari municipal un informe jurídic sobre el conveni urbanístic de la Paeria amb la promotora de la zona comercial de Torre Salses, Eurofund Parc Lleida, SL. Les quatre formacions consideren que el conveni aprovat pel PSC, Ciutadans i PP al Ple de setembre “no venia avalat per cap informe jurídic”, fet que “constitueix una irregularitat que mai s’hauria de produir en un conveni d’actuació urbanística”. El PDeCAT, ERC, Crida i el Comú qüestionen “la legalitat de l’operació de requalificació de terrenys al SUR-42 (Torre Salses) i la compravenda de terrenys entre la Sareb i Eurofund”, una empresa “vinculada amb paradisos fiscals”, segons asseguren els quatre grups.