La Fundació Humana recull 13 tones de roba usada a Altafulla

    La Fundació Humana, organització sense ànim de lucre que des del 1987 promou la reutilització del tèxtil i roba de segona mà, i que desenvolupa programes de cooperació a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, i a nivell local, ha recollit un total de 13.305 kg de tèxtil usat a Altafulla durant el 2019 per donar-li una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

    El 2019, els donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als tres contenidors de color verd de la Fundació que tenia al municipi. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits. Ara, amb l’ajuda de l’Ajuntament, s’han ampliat fins a cinc els punts de recollida que s’ubiquen a l’estadi municipal Joan Pijuan, a la Llar d’Infants Hort de Pau, al Parc del Canal, a l’escola El Roquissar i a la plaça 1 d’Octubre

    Segons l’organització solidària, “les tones totals recuperades per la Fundació equivalen a 167.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic”. També destaca que “la reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 235 tones de CO2 a l’atmosfera”. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada quilo de roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2.

    Des de la Fundació Humana recorden que el benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. De fet, segons Humana, es genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials amb més de tres dècades d’activitat, on 2,5 milions de persones s’han vist involucrades en els programes de desenvolupament als països del sud amb contraparts o socis locals.

    Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.