La Firacóc de Tàrrega amplia la xifra d’expositors aquest cap de setmana

    A l’Espai MerCAT també es podran tastar i adquirir diverses receptes tradicionals de fleca

    Tàrrega acull avui i demà la Firacóc 2017 – 30è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca. El certamen gastronòmic esdevindrà altre cop un atractiu aparador de la coca de recapte en el marc de la Festa Major de la capital de l’Urgell.

    Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la convocatòria amplia fins a 25 la xifra d’expositors, procedents de les demarcacions de Lleida, Barcelona i Tarragona. El públic tindrà ocasió de degustar una àmplia varietat de cocs (escalivada, carabassó, samfaina, arengada,…) juntament amb altres receptes de fleca dolça i salada: panadons, orelletes, galetes, bunyols, magdalenes,… Delícies per al paladar que faran de l’Espai MerCAT un punt de referència per als gourmets alhora que una plataforma de promoció per als forners artesans.

    Com ja és habitual els darrers anys, i amb la finalitat que el públic pugui degustar un ampli ventall d’especialitats, es podrà adquirir també un val de 4 tasts més una beguda al preu de 7 euros. La Firacóc es completarà demà diumenge 14 a la tarda amb l’Aplec del Cóc de la Coordinadora de Moviments Juvenils, punt de venda del cóc genuïnament targarí durant el ball a la plaça de les Nacions sense Estat. L’Aplec del Cóc, considerat l’origen de la Firacóc, compleix enguany tres dècades oferint aquest producte gastronòmic típic de Tàrrega. D’altra banda, com a propostes paral·leles, s’impartiran tallers gratuïts de fleca per al públic familiar.