La Festa de l’Arbre de Tàrrega serà solidària amb els infants malalts de càncer

  La trobada serà el diumenge 26 de març al Parc de Sant Eloi i acollirà enguany el Posa’t la Gorra

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La tradicional Festa de l’Arbre de Tàrrega tindrà enguany caràcter solidari i acollirà per primera vegada la celebració del Posa’t la Gorra, iniciativa que ajuda les famílies amb infants malalts de càncer. Serà el diumenge 26 de març, entre 2/4 de 10 del matí i la 1 del migdia, al Parc de Sant Eloi, el gran pulmó verd de la capital de l’Urgell. Així, l’Associació dels Amics de l’Arbre i l’Ajuntament de Tàrrega uniran esforços amb l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), entitat que promou el Posa’t la Gorra, per oferir una matinal plena d’activitats de sensibilització vers els infants amb càncer. La campanya és la principal font de recursos per finançar els serveis que AFANOC ofereix gratuïtament a les famílies d’infants malalts.

  Sorteig d’un quadre de la pintora targarina Carmina Castelló
  En aquest sentit, el públic podrà fer la seva aportació adquirint la gorra solidària al preu de 7 euros el mateix dia 26 al Parc de Sant Eloi o des d’aquesta setmana en els comerços col·laboradors de la ciutat. L’Associació dels Amics de l’Arbre, a més, sortejarà entre tots els compradors de la gorra solidària a Tàrrega una pintura de l’artista Carmina Castelló. Avui han presentat el Posa’t la Gorra a Tàrrega l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; la vicepresidenta d’AFANOC, Maite Montañés; la coordinadora de l’AFANOC a Lleida, Victòria Cano; i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué. Tots han fet palès l’aliança d’esforços i recursos a favor de la tasca que desenvolupa l’AFANOC.

  Matinal farcida d’activitats
  El programa s’iniciarà amb un esmorzar popular per a grans i petits a 2/4 de 10 del matí a la plaça de les Alzines. Després, a 2/4 d’11 del matí, vora l’esplanada dels dipòsits, es plantarà una alzina commemorativa en honor a l’AFANOC, com a testimoni del compromís de Tàrrega vers l’entitat. Tot seguit, a les 11 del matí, s’iniciarà la festa Posa’t la Gorra presentada pel popular il·lusionista Mag Lari. Durant dues hores, i en contacte amb la natura, se succeiran al parc tallers, actuacions musicals, animació infantil, exhibicions d’entitats i la lectura del manifest de l’AFANOC. L’eix vertebrador seran els missatges d’ànim vers els petits malalts.

  Visita guiada pel Parc de Sant Eloi
  A més, fidels al costum de la Festa de l’Arbre, els Amics de l’Arbre organitzaran una visita guiada per diversos indrets del Parc de Sant Eloi. El programa es tancarà a la 1 del migdia amb la plantada d’un llorer, aquesta vegada en honor a l’Esbart Albada de Tàrrega. L’acte, que tindrà lloc vora la plaça de la Sardana, rememorarà el 60è aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat al Parc de Sant Eloi l’any 1956. Celebrada cada any a les portes de la primavera, la Festa de l’Arbre de Tàrrega és una convocatòria oberta a tothom en què es convida a descobrir la riquesa natural, paisatgística i monumental del Parc de Sant Eloi, emblema de la capital de l’Urgell. La serra és de titularitat municipal si bé la gestió és cedida als Amics de l’Arbre, impulsors des de fa més de cent anys d’aquesta gran zona verda urbana.