La Festa de Cap d’any de la Plaça Corsini penja d’un fil

  La Festa de Cap d'Any de Tarragona perilla, degut a la manca de pressupost i de recursos

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de la presentació de la Campanya Arrodonim el Nadal de Tarragona.

  La consellera Maria José López ha presentat aquest matí la campanya de Nadal de Tarragona, que sota el nom “Arrodonim el Nadal” pretén apostar per la sostenibilitat i pel protagonisme dels infants. Aquest any tindrà una duració de 5 setmanes, que començarà el proper divendres 29 i finalitzarà el 6 de gener. L’Ajuntament, junt amb les entitats de la Taula de Comerç, ha preparat diverses accions i activitats per animar el comerç local i la ciutat. L’objectiu principal és una dinamització constant de Tarragona, que animi la gent a passejar, comprar i gaudir del Nadal.

  La campanya començarà el proper divendres amb la Festa de l’encesa de llums, que tindrà lloc a La Rambla Nova de 17h a 19, i que a més comptarà amb un berenar, activitats familiars, una actuació del grup Brodas Bros. El mateix dia també s’iniciarà el Black Friday, ubicat a l’eix comercial del centre de Tarragona i acompanyat d’atraccions i d’un taller musical dirigit per l’Escola de Ball Basic. Sobre aquestes rebaixes, la representant de ViaT, Judit Sentís, ha assegurat que “perjudica molt al comerç perquè no permet al petit comerciant competir amb les grans superfícies, i no respecta els temps de descomptes de les botigues”. Tot i això, ha manifestat que els negocis tarragonins s’han vist obligats a unir-s’hi per no tenir tantes pèrdues.

  A partir del 6 de desembre es duran a terme diverses accions de dinamització al carrer de caire infantil i familiar, tant al centre com als barris. El dilluns 13 començarà el Nadal Musical, amb més de 30 actuacions en viu al centre i als Barris de Llevant, Nord i Ponent. I el dimecres 18 es farà al Mercat la tradicional cantada de nadales dels 350 infants de les escoles de Tarragona, entre les 9 i les 12h i sota l’organització d’Espimsa.

  Per revitalitzar el comerç, s’ha organitzat un concurs d’aparadors, amb un premi de 200€, i una gimcana dels aparadors de nadal, dirigida a infants de 4 a 14 anys  organitzada per la ViaT. A més, Espimsa i l’AMT donaran als comerciants tiquets per a que els seus clients puguin aparcar durant dues hores i fer les compres amb tranquil·litat. Els pàrquins són Joan XXIII, Avinguda Catalunya i President Companys.

  Per últim, la pista de gel es tornarà a ubicar a les Gavarres i estarà gestionada per una empresa privada. Pel que fa a l’acte de Cap d’Any, l’Ajuntament ha anunciat que està tenint dificultats per organitzar-lo, degut a la manca de pressupost i de recursos, i que hi ha possibilitat que s’acabi externalitzant per tal de no deixar la ciutadania sense aquesta celebració.