La Crida-CUP inicia una campanya informativa per al dret a vot de les persones immigrants

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Crida per Lleida – Cup ha iniciat una campanya informativa a les persones immigrants amb dret a vot davant la negativa del ple municipal d’informar-los d’aquest dret i dels tràmits que han de realitzar. La formació oferirà informació a les persones immigrants que estiguin interessades a votar a les properes municipals, ho farà els dimecres i divendres a la tarda al seu despatx de la Paeria fins a finals del mes de gener; i realitzarà taules informatives en diferents punts de la ciutat.

  A les properes eleccions municipals prop de 12.000 lleidatans i lleidatanes no podran votar els i les seves representants al Ple Municipal,tot i portar -en la majoria dels casos- molts anys residint i treballant a la nostra ciutat i haver establert les seves vides aquí.Així mateix, bona part d’aquells residents estrangers que sí que poden votar, uns 8.000, és possible que acabin per no fer-ho per desconeixement o dificultats en la tramitació. És per això que la Crida-CUP lamenta que el ple municipal no aprovés la moció de la Plataforma Dret x Tothom que ja ha estat aprovada en diversos municipis catalans, com són Barcelona, Badalona, Terrassa, Vic, Salt, Olot, Blanes, Arenys de Mar i Llagostera, i que faciliten informació i assessorament a les persones immigrants.

  Les persones originàries dels països de la Unió Europea poden inscriure’s al cens fins al 30 de gener, i aquelles que són membres de països amb convenis de reciprocitat amb l’Estat Espanyol: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Perú, República de Corea del Sud, Trinidad-Tobago, Xile i Nova Zelanda) ho poden fer fins al 15 de gener.

  Així mateix, la Crida – CUP creu indispensable crear mecanismes de participació en les decisions de ciutat per totes les persones residents que no tenen dret a vot, a Lleida en són més de 12.000, per tal de poder decidir quin model de ciutat i quins serveis volen i implementar, d’aquesta manera, de forma efectiva el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.

  El dret a vot és un dret bàsic imprescindible per garantir una plena ciutadania i quelcom necessari per esdevenir una democràcia real i una societat justa i igualitària. Malgrat això, aquest dret és negat a bona part de la ciutadania de Lleida per raó de la seva nacionalitat. La plena ciutadania és un exigència democràtica però també de justícia social i reconeixement de la contribució de tota la ciutadania al bon funcionament de la societat tant pel que fa a drets com a deures. Reconèixer el dret a la participació política a totes les persones que formen part de la comunitat implica assumir com a positiva la diversitat cultural i fent-ho contribuïm a la cohesió social dels barris.