El jutge processa a 6 membres d’Arran per l’ocupació de la seu del PP a Barcelona

    Els atribueix un delicte de desordres públics i danys per valor de 1.400 euros

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    El titular del Jutjat d’Instrucció número 11 de Barcelona ha deixat a un pas del judici els sis membres d’Arran que el 27 de març passat van entrar a la seu central del PP català i van ocupar el vestíbul durant mitja hora. El magistrat els atribueix un delicte de desordres públics a tots i un de danys a tres d’ells per pintar i enganxar adhesius als vidres de la façana. Ara el partit i la fiscalia poden demanar noves diligències, l’arxivament o bé les penes corresponents perquè el cas arribi a judici.
    Segons una interlocutòria del 2 de novembre, el magistrat recorda que els acusats no van acudir voluntàriament al jutjat quan van ser citats, que només ho van fer quan van ser arrestats i que es van negar a defensar-se. Tot i així, les declaracions dels responsables de seguretat del PP i les imatges de les càmeres de seguretat fan concloure al magistrat que desenes de persones es van concentrar davant la seu del partit, al carrer Urgell, i que almenys sis van traspassar la primera porta i van voler travessar la segona, cosa que els membres de seguretat van impedir. Es van quedar al vestíbul impedint l’entrada i sortida de persones, i alterant així la feina normal del partit, diu el jutge.

    Per això, considera que la protesta a l’exterior era legítima, però no pas l’intent d’ocupació interior, i menys en el cas de persones vinculades a una força parlamentària, alguns diputats dels quals eren a l’exterior.