Junts per Reus proposa reformar la Plaça Prim i peatonalitzar el tomb de Ravals

  Junts per Reus, candidatura encapçalada per l’alcalde Carles Pellicer, explica la segona iniciativa del paquet de propostes “per un Reus millor”, que persegueix l’objectiu de relligar la trama urbana i fer més agradable la vida a la ciutat.

  La nova proposta planteja una actuació a la zona centre de la ciutat, que engloba la plaça Prim però també dos accions importants al tomb de ravals, principalment a la raval de Santa Anna i a la raval de Jesús, estudiant la possibilitat de reforma, peatonalització i solució als reptes plantejats en matèria de mobilitat i de major activitat comercial.

  Reformar la Plaça Prim

  La primera acció es centraria en la Plaça Prim, amb l’objectiu d’integrar-la de forma més coherent amb els ravals de la ciutat, el carrer Sant Joan i el carrer Llovera. “Volem una plaça d’estètica més oberta i pensada pels peatons” explica l’alcaldable Carles Pellicer.

  La reforma es planteja com una iniciativa indispensable tenint en compte la tendència de moltes ciutats europees de peatonalitzar els centres de les ciutats, així com els bons resultats que ha donat tant pel comerç com per la ciutadania en aquelles poblacions que s’ha aplicat i al propi centre històric de Reus.

  Peatonalitzar la Raval Sta. Anna

  En aquesta línia, Junts per Reus proposa la peatonalització de la Raval de Santa Anna, des de la plaça Catalunya fins a la plaça Prim, fet que facilitarà un major flux de vianants a la zona comercial de les ravals i conjuga perfectament amb la filosofia d’anar relligant el centre de la ciutat i fent una ciutat més amable i compacta.

  La peatonalització dels Ravals és una mesura que compta amb un gran consens ciutadà, fins el 80% dels comerciants de la Raval Santa Anna hi estan a favor. Amb tot, es començaria una primera fase de prova, tancant el pas dels vehicles els divendres i dissabtes per estudiar quin és l’impacte sobre la mobilitat i, en cas que el resultat fos bo, es passaria a la segona fase que consisteix en deixar la raval Santa Anna a un únic nivell.

  Estudiar la Raval de Jesús

  El tercer punt de la proposta per un Reus millor a la zona centre implicaria la peatonalització de la Raval de Jesús, tot i que la connexió amb el carrer Sant Joan en dificulta l’actuació per l’elevat trànsit de la zona. Tot i així, si hi ha consens amb el comerç i els veïns, s’estudiarà com convertir-ho en una realitat.

  Propostes per un Reus millor

  Si la primera proposta presentada per Junts per Reus consistia en la redefinició del Passeig Mata i la construcció d’un aparcament subterrani, buscant reduir els problemes de circulació i d’aparcament de la zona, en aquest cas es tracta d’una mesura per impulsar tant el comerç com la vida urbana al centre de la ciutat. Una aposta més de la idea de “fer un Reus millor” amb el qual Junts per Reus vol aconseguir una ciutat més agradable, circulable i compacta per a la ciutadania