Josep Bargalló: “No es pot planificar el futur del país sense conèixer la realitat de la seva gent”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha assistit aquest divendres, a Guissona, a un dinar amb diversos càrrecs electes i orgànics de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana i militants de la Segarra, encapçalats pel candidat d’aquesta localitat a les properes municipals, Josep Esquerra i l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells.
  Bargalló ha volgut deixar molt clara la seva manera d’entendre la política a l’afirmar que “no es pot fer una bona acció de govern, sense conèixer i trepitjar el territori; no es pot planificar el futur del país sense conèixer la realitat de la seva gent”. De la mateixa manera, i ja referint-se als seu propi Departament també ha declarat “no podem decidir quines escoles o instituts s’han de crear, s’han d’ampliar o s’han de millorar sense visitar-los i sense parlar amb la seva comunitat educativa i el seu ajuntament”.
  El conseller d’Educació ha participat avui, acompanyat del director dels serveis territorials, Carles Vega, en un acte a la Universitat de Lleida, posteriorment han visitat els terrenys on s’ubicarà la nova escola d’Almenar amb l’alcaldessa de la localitat, Maria Teresa Malla i, finalment, ha fet una visita a l’escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona, acompanyat de l’alcalde i president del Consell Comarcal de la Segarra,Xavier Casoliva.
  En el decurs del dinar privat, Bargalló, s’ha referit a aquesta localitat segarrenca “com un municipi amb una taxa de creixement molt concreta produïda per una realitat econòmica específica”. Per aquest motiu, s’ha mostrat partidari de saber sempre com, quant, quan i cap a on creixerà i “respondre a aquest creixement amb les millors infraestructures educatives però també amb una bona oferta de formació professional”.
  “És a dir, per poder governar de manera responsable i correcta, hem de tenir en compte el territori i els homes i dones que l’habiten”, ha etzibat.