José Luis Martín (PP): “El nou model de gestió turístico–patrimonial permetrà reinvertir en la conservació del nostre patrimoni”

El candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Tarragona afirma que “ser Patrimoni de la Humanitat no és un problema, és un privilegi i una gran oportunitat”

Imatge cedida

El candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Tarragona, José Luis Martín, ha presentat aquest diumenge el nou model de gestió turístico – patrimonial que proposa el PP de cara al nou mandat, en una atenció als mitjans de comunicació a la Muralla Romana. Martín ha afirmat que “de vegades hem escoltat que el patrimoni és un problema, però ser l’única ciutat de Catalunya Patrimoni de la Humanitat és un privilegi i una gran oportunitat que moltes altres ciutats voldríen”.

José Luis Martín ha assegurat que “podem lamentar que altres administracions no ens donin suport a l’hora mantenir el nostre patrimoni, però no ens podem quedar de braços creuats sens fer res”. Per això, el Partit Popular creu que Patrimoni i Turisme han d’anar de la mà, implantant un nou model de gestió turístico – patrimonial, caracteritzat per la professionalitat i per un sistema d’inteligència turística per a la captació i la gestió de dades.

Aquest nou model de gestió professional permetrà:

  1. Que els nostres museus i monuments estiguin sempre oberts i aportin un valor, una experiència.

  2. Donar un servei professional a tarragonins i turistes: idiomes, tecnologies, recursos d’interpretació. La Volta del Pallol serà la porta d’entrada del turisme a la nostra ciutat i centre d’interpretació del nostre patrimoni. Així mateix, crearem petits centres d’interpretació en cadascun dels nostres monuments, augmentant el temps de visita i d’estada a la ciutat.

  3. Reserves en línia i possibilitat d’acords amb tour operadors i agències de viatges.

  4. Generar més visites i de més qualitat.

  5. Donar vida al nostre patrimoni, omplint-lo d’activitat. La nostra referència seran les projeccions de la sèrie documental ‘Ingeniería Romana’ i l’espectacle ‘Amfiteatrvm’, que durant el passat estiu van obrir cada nit, de manera exitosa, l’Amfiteatre cada nit.

El cap de llista popular ha destacat que “gràcies a aquest nou model de gestió aconseguirem més ingressos per reinvertir en el manteniment del patrimoni i generarem llocs de feina associats a la gestió i divulgació del patrimoni”.

José Luis Martín ha assenyalat que “hem de garantir la conservació del nostre patrimoni a les generacions futures i, alhora, transmetre i divulgar el valor d’aquesta riquesa bimilenària, sent exemple d’això el Festival Tarraco Viva, que avui clou la seva 21 edició”. Martín ha assegurat que “Tarraco Viva és un model d’èxit a la nostra ciutat, però hem de creure més en ell, per tal de projectar-lo més enllà de les nostres fronteres i afavorir la creació d’una indústria cultural al voltant de la dinamització i la divulgació del patrimoni”.