Jordi Llopart: “Encara no sé sota quines sigles em presentaré per a alcalde, em falta decidir-me”

  Entrevista a Jordi Llopart, alcalde de Creixell

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
  Jordi Llopart, alcalde de Creixell. Foto: Hèctor Guasch

  – Pel que fa a temes socials, el curs passat la llar municipal Estel de Mar va haver de tancar les seves portes per impagaments, quines mesures s’estan duent a terme pel futur de la gestió de la llar d’infants?
  En principi, per poder solucionar això i donar un servei; a començament d’any vam demanar una de les aules de l’escola municipal, on ja hi havia estat la segona llar d’infants. Llavors el que hem fet ha estat adequar-la i, en aquests moments, aquesta aula dóna cobertura als nens de la franja d’edat d’entre 1 i 3 anys. La qüestió de l’edifici de la llar municipal Estel de Mar com a tal doncs, de moment, no podem fer-hi res perquè no tenim la resolució de la decisió de la contractació de la concessió per part de la Generalitat de Catalunya. La veritat és que ja fa un any que estem darrere de la Generalitat i ja hem enviat tres vegades la documentació.

  – Continuant amb els temes socials, fa poc es va inaugurar el Parc de l’1 d’Octubre de 2017, què ha suposat això per Creixell?
  Això va ser una decisió que es va discutir en un ple de l’Ajuntament el passat mes de març. Es va pensar en fer un tipus de commemoració per l’1 d’octubre de 2017 i llavors es va escollir un lloc que no tingués cap nom com és el parc de davant de la comissaria de policia. Els grups majoritaris van donar el seu suport i, per tant, vam prendre la decisió de posar-li el nom a aquest parc. Malauradament, al cap d’una setmana vam tindre la visita de gent que van realitzar actes vandàlics traient algunes de les lletres de ferro que posen el nom al parc. Però això ho arreglarem, ho tornarem a fer i es tornarà a posar.

  – Hi ha hagut ciutadans que s’han posat en contra d’aquesta inauguració?
  No, perquè aquesta gent de la qual que parlava també es va dedicar a treure llaços grocs que estaven penjats a l’Ajuntament i, per tant, hi havia càmeres filmant. Per aquest motiu, sabem que no van ser gent del poble. Sobre aquest tema no hi ha hagut tant de soroll en el poble. A més, un tema que sempre m’agrada destacar és que quan estava fent cua per votar l’1 d’octubre, hi havia gent que em va dir que ells estaven allà per votar amb un no. Per tant, hi va haver persones de Creixell que va votar a favor, però també gent que va votar en contra.

  – Passant ara a urbanisme, els veïns de la zona del carrer Mestral es queixaven de la nova localització del local Agua de mar que es troba a la platja, però anys enrere aquests mateixos veïns es queixaven del soroll del mateix local. Quina és la situació actual entre els veïns i el local, l’Ajuntament ha rebut queixes?
  Abans de començar la temporada, jo sempre faig una reunió amb totes les guinxetes del nostre poble per definir una mica les activitats que pensen desenvolupar durant aquests mesos d’estiu. Així a l’Ajuntament tenim un coneixement de les activitats que es volen fer per anar de mutu acord i per intentar crear les menys molèsties possibles. En el cas concret d’aquesta guinxeta, el problema va començar amb una festa que no es va autoritzar i que va crear un macro botellón a la platja per la seva gran difusió a les xarxes socials. Aquest fet és un assumpte que ni jo ni l’Ajuntament podem tolerar; per tant, després d’això vam parlar amb els propietaris del local i no hem tingut cap més problema amb ells.

  Enguany, es va voler canviar de lloc aquesta guinxeta i el departament de Costes de la Generalitat va veure que era impossible perquè no hi ha suficient espai. Al final, la guinxeta té l’autorització per treballar i des de l’Ajuntament intentem controlar que sigui amb les mínimes molèsties possibles. És cert que avui dia, després d’haver passat la festa de Sant Joan, no hem tingut cap problema amb els vins i aquest local i esperem continuar així durant tot l’estiu.

  – Ara ja està aquí el bon temps, a Creixell teniu la Festa Major de Sant Jaume, quines novetats hi ha aquest any? Quina afluència de públic espereu en els diferents actes?
  La veritat és que seguim en la mateixa línia que ants anteriors perquè la programació ja està més o menys determinada. Per tant, enguany no hi ha molta variació amb el que vam fer l’any passat, que crec que va tindre molta acceptació per part de la ciutadania. És cert que dintre de les nostres possibilitats econòmiques intentem fer coses pels joves i per la gent gran com les havaneres a la platja. A la nostra Festa Major sempre hi acostuma a haver gent d’altres municipis; el nostre municipi de 3.500 habitants arriba als 25.000 a l’estiu, o sigui que hi ha gent per omplir totes les nostres activitats.

  – La legislatura ja s’està acabant. En quina situació ha deixat a Creixell?
  En aquests anys dolents, a Creixell hem passat dels 13 milions de deute als 7 milions, hem retornat 5 milions. Només ens queda aquest préstec de 7 milions a pagar en deu anys, que possiblement ho haurem de renovar. Això ens permet anar més desfogats i ja fa 3 anys que no augmentem el deute, tots els proveïdors estan cobrant dintre dels 30 dies. Ara estem complint 1 de les 3 normes d’estabilitat pressupostària. Això aquest any ens ha permès tindre un socorrista a la platja de dilluns a diumenge o tornar a obrir la piscina, que fa 2 anys que funciona; anar restablint serveis obligatoris de cara a la gent.

  – Per acabar i de cara a les pròximes eleccions municipals del 2019, es tornarà a presentar com a alcalde de Creixell i sota quines sigles?
  La intenció de tornar-me a presentar hi és present. En aquests últims anys es va passar molt malament per arreglar-ho tot, llavors ara m’agradaria tornar-me a presentar i acabar la meva carrera política com a alcalde, després de 25 anys que porto en la política municipal. Encara no sé sota quines sigles em presentaré per a alcalde, em falta decidir-me. Ara sóc associat al PDeCAT i no m’he mogut des que em vaig afiliar al seu dia a CiU.

  – En cas afirmatiu, amb quins partits consideraria alienar-se?
  En aquest moment, estem actuant amb els diferents grups independentistes del municipi, però tot dependrà dels resultats i de les llistes. Crec que és un tema que s’ha de parlar abans que arribin les eleccions perquè jo crec que en un municipi com el nostre, la política no es pot barrejar; la política és més d’estar al costat de la majoria dels veïns. Això sí, tothom sap com penso i, en aquest sentit, jo no haig de renunciar a res. Crec que s’ha de valorar la feina que s’ha fet, indistintament del partit que ho hagi fet perquè entre tots hem d’intentar sumar.