Inverteixen 15MEUR en el Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera

  L'Ajuntament focalitzarà el projecte en la salut, la gent gran, l'educació i la millora dels espais urbans

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’Ajuntament de Barcelona invertirà un total de 15 milions d’euros al Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó, en un projecte que es troba al 10% de la seva execució. En el primer barri, el pla se centrarà en els entorns de Can Soler, que es remodelarà amb accions vinculades a l’educació, l’esport, la salut i el medi ambient. Pel que fa a la Teixonera, les inversions giraran entorn tres grans projectes per millorar el teixit associatiu, l’educació i l’esport: la Bòbila centralitzarà totes les entitats del barri, la Campa serà un centre esportiu per interrelacionar joves i gent gran, i es construirà una escola bressol. A banda de totes aquestes accions, el Pla de Barris també contempla l’impuls de programes de recuperació de la cultura i la memòria històrica, millores en habitatge i el suport al projecte Integrasons.
  En el cas de la inversió a Can Soler, a Sant Genís dels Agudells, l’objectiu de l’Ajuntament és resoldre dèficits d’equipaments esportius, de lleure educatiu, d’espais comunitaris i mediambientals, creant un vincle amb Collserola. En aquest sentit, el Pla de Barris abordarà una primera fase de millora i dinamització dels entorns de l’actual camp de futbol.

  Pel que fa a la Teixonera, es construirà una nova escola bressol per resoldre una demanda històrica del barri. Alhora, l’adequació del nou local per a entitats a la Bòbila s’espera que permeti millorar l’acció que ja fa el teixit associatiu del barri i es potenciï el treball en xarxa i l’acció comunitària. Per últim, la millora de l’espai esportiu a l’aire lliure de la Campa busca convertir-lo en un dinamitzador de projectes comunitaris relacionats amb l’esport, amb gent de totes les edats.

  En els dos casos, es tracta de barris amb una elevada població de gent gran. En concret, compten amb 4.403 persones grans, de les quals el 34% té 80 anys i més. De fet, es dona la circumstància que Sant Genís dels Agudells és el segon barri de Barcelona amb l’índex d’envelliment més elevat per darrera de Montbau. Per aquest motiu, el Pla de Barris també abordarà activitats per fomentar l’envelliment saludable.