Indignació entre els pares d’alumnes per l’adscripció directa als instituts

  Fonts municipals asseguren que aquesta decisió es va consensuar amb la direcció dels instituts

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Un grup de pares de 6è de l’Escola Cèlia Artiga de Reus han mostrat la seva indignació respecte a l’adscripció directa a l’ESO. La Taula Mixta d’Ensenyament -compartida per la Generalitat i l’Ajuntament de Reus- va prendre la decisió d’assignar per adscripció única un institut a cada centre de primària, una mesura que afectarà els alumnes que el curs vinent començaran l’ESO. Els pares i mares defensen que haurien de tenir la llibertat d’escollir el que ells creuen que és millor pels seus fills. A més, també deixen entreveure que podria haver-hi certs “interessos” per afavorir “altres models”. Fonts de l’ajuntament, però, han confirmat a La Ciutat que aquesta mesura es va consensuar amb la direcció dels instituts de la ciutat.

  “Som mares i pares que sempre hem apostat per l’escola pública”, defensen en el comunicat que han fet públic aquest matí, afegint que sempre han confiat en aquest model amb “el convenciment que és una escola inclusiva i beneficiosa per l’educació”. El grup de pares i mares defensa que haurien de ser ells els qui decideixin en quin centre han d’estudiar els seus fills i “el que és millor per ells”. Asseguren, a més, que “acotacions com aquesta” podrien portar a pensar que “hi ha interessos darrere per acabar amb l’escola pública en benefici d’altres models”.

  Els pares i mares fan referència també a la falta de transparència, ja que “les dades en què es basen els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament i la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus per prendre aquesta decisió ni tan sols s’han fet públiques”. “No oblidem que els serveis públics, com l’educació, són un bé de tots” i afegeixen que “els polítics només són gestors dels mateixos”, sentencien.

  Una mesura consensuada amb la direcció dels centres

  Tot i això, fonts municipals han assegurat a La Ciutat que aquesta és una mesura que s’ha dut a terme a causa de l’increment de l’alumnat que començarà l’ESO de cara al curs vinent. D’aquesta manera, la Taula Mixta d’Ensenyament va decidir “adscriure els centres de primària a un únic institut, seguint sempre el criteri de proximitat”. Encara que es tracta d’una mesura temporal, fonts municipals parlen d’una possible afectació a “més d’un curs”.

  Aquesta decisió, però, s’ha pres amb el consens de la direcció dels instituts de la ciutat, segons confirmen fonts de l’ajuntament, que també apunten que, a més, es va debatre durant el Consell Escolar Municipal, el passat 23 de gener.