Els grups de l’oposició a la Paeria exigeixen “més temps i consens” a l’equip de govern per l’aprovació inicial del POUM

    El PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP, el Partit Popular i el Comú de Lleida demanen que l'aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal s'ajorni fins al juny atès "la documentació facilitada és incompleta" en alguns dels àmbits als quals fa referència

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP, el Partit Popular i el Comú de Lleida a l’Ajuntament de Lleida consideren necessari que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal s’aprovi “amb el màxim consens possible”. Per això demanen ajornar fins al juny la presentació en Comissió Informativa de Polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i sostenibilitat de la proposta per a l’aprovació inicial del POUM.

    Els partits de l’oposició consideren que el nou Pla “és una eina cabdal per al desenvolupament i el futur de Lleida”. En aquest sentit, demanen que aquest ajornament serveixi per discutir amb els diversos agents socials, econòmics i de tot tipus de la ciutat aquest planejament que afecta l’activitat econòmica, la mobilitat, el desenvolupament urbà en interacció i diàleg amb l’entorn natural.

    La proposta també contempla que es conformi totalment el POUM amb la redacció de tots els documents necessaris per tal de dur a terme la seva aprovació inicial “amb garanties”. En aquest aspecte, els grups de l’oposició afirmen que la documentació facilitada “és incompleta en àmbits com la mobilitat, el comerç, el paisatge urbà o l’ordenació de l’espai fluvial” i recorden que el procés de revisió del POUM de Lleida es va iniciar fa més de tres anys, amb la presentació d’un Avanç “que ha sofert moltes modificacions des d’aleshores i, per tant, requereix d’una nova anàlisi”.