Desarticulat un grup que explotava sexualment dones xineses a Barcelona

La policia ha detingut 31 persones

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional ha desarticulat un grup que explotava sexualment dones xineses a Espanya, Bèlgica, Suïssa i Països Baixos en una operació coordinada per Europol i amb la policia belga. Una ramificació de l’organització captava les dones a la Xina i les traslladava a Europa amb permisos de residència falsos perquè poguessin circular pel territori Schengen. Les víctimes arribaven a contraure un deute d’uns 27.000 euros. Una altra part de la xarxa operava a Barcelona i traslladava les dones a cases, habitacions d’hotels i apartaments que llogaven prèviament en cercadors de viatges online per exercir-hi la prostitució. Hi ha 31 persones detingudes, 30 a Bèlgica i una a Barcelona, i s’han fet 23 escorcolls, sis dels quals a Catalunya.

La policia ha intervingut més de tres milions d’euros en efectiu, quatre tones de monedes i telèfons i documentació.

La xarxa estava perfectament estructurada i tenia diverses ramificacions. Utilitzaven visats de turista per entrar les dones a Europa i després els donaven permisos de residència falsos. A Barcelona hi havia una altre grup que s’ocupava d’introduir les dones en la prostitució. Havien d’estar disponibles les 24 hores del dia i en condicions insalubres en algunes ocasions.

Aquest grup concretava els serveis sexuals amb els clients i funcionava com un ‘call center’. Tenien un control absolut sobre les víctimes i sabien quant cobrarien per cada servei. Quan acabaven es quedaven la meitat dels diners per pagar el lloguer i l’altra meitat se li donava la ramificació que s’havia encarregat de traslladar-les a Europa. Mai podien tornar el deute.