Grans i petits continuen gaudint de la Festa Major de Roda de Berà

  La Festa Major de Sant Bartomeu continua durant quatre dies més

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Després d’una reeixida prèvia de la Festa Major, els rodencs, visitants i nouvinguts encaren la recta final de la Festa Gran amb ganes de passar-s’ho bé i de cremar fins a l’últim cartutx.

  La tradicional Burricada va donar el tret de sortida dimarts als actes de la programació “oficial” de la festa. Per segon any consecutiu l’Ajuntament va comptar amb la col·laboració de l’entitat animalista El Refugio del Burritoper tal d’assegurar que els rucs que hi participen a la cursa ho fan en bones condicions i vetllen per la seguretat i el benestar dels animals. Per aquest motiu abans de l’inici de l’esdeveniment un veterinari va avaluar l’estat físic i psíquic de cadascun dels rucs participants i van controlar que els genets s’adeqüessin al de la seva muntura, sense que en cap cas pugui superar 1/3 del pes de l’animal.

  Es van celebrar quatre curses diferents amb sis participants cadascuna, i degut a l’empat en dues d’elles va tenir lloc una cursa final amb set genets, de la qual va resultar guanyador Mario Cruella, qui es va emportar el pernil, i Paula Herrera va ser la subcampiona, amb un gran formatge com a premi.

  Els actes van continuar a la nit, amb l’obertura de la zona de bars de la Festa Major a partir de les nou i una exhibició de balls i dances, a càrrec de l’estudi de dansa i arts escèniques Aulatres, a dos quarts de deu de la nit.

  Seguidament va actuar el grup Nostalgia i per posar punt i final a la jornada de dimarts, Mediterrànea Group va oferir un espectacle amb versions de grans èxits musicals.

  Ahir dimecres, la festa es va iniciar a les cinc de la tarda amb una de les grans novetats de la Festa Major d’enguany, un tobogan gegant d’aigua que va congregar al carrer Joan Maragall, de gran pendent, centenars de persones de totes les edats, que van fer cua pacientment per gaudir de la divertida baixada sobre un flotador.

  La diversió per als infants va continuar a la zona firal a partir de dos quarts de deu de la nit, amb l’animació de la ja coneguda Susanita Pinceles.

  La vetllada va finalitzar amb un espectacle de música i ball flamenc, i ball amb el grup Pentagrama.