El Govern de VNG deixa per al proper Mandat Corporatiu el model de gestió de la neteja viària i la recollida de residus

  La proposta del Govern, limitada en el temps i amb l'objectiu d'eixugar el valor residual del contracte actual, no aconsegueix els suports necessaris del Ple

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Ple ordinari del mes de març celebrat ahir, va presentar a aprovació del Consistori la contractació i l’inici del procediment d’adjudicació del servei de neteja viària i recollida de residus de Vilanova i la Geltrú. La proposta del Govern, limitada temporalment a dos anys de vigència, amb algunes millores en el servei i amb l’objectiu d’eixugar l’amortització residual pendent, no va prosperar.

  Aquest punt ha estat un dels temes destacats de la compareixença posterior a la sessió plenària realitzada pel Govern municipal i que l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha qualificat “d’important per a la ciutat”. Per la seva banda, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, ha explicat que la proposta que es presentava “sense possibilitat de pròrroga i limitada a dos anys, era continuista i amb l’objectiu d’eliminar el valor residual deixant el comptador a zero” per tal que el nou govern resultant de les eleccions municipals de maig de 2019 tingués mans lliures per dur a terme “una plica més innovadora o altra sistema” per gestionar aquest servei públic essencial.

  En relació a l’auditoria demanada pel grup municipal de Som VNG, Joan Giribet ha dit que“tindrem aquest informe el més aviat possible” però pensem que “segurament corroborarà els informes tècnics que ja tenim”. D’altra banda, el regidor de Serveis Viaris ha informat que el servei continuarà en les mateixes condicions que s’està realitzant a l’actualitat fins que hi hagi una nova adjudicació.

  El regidor Giribet ha explicat que la primera opció del Govern municipal consistia en fer una plica per a vuit anys que contemplés millores importants en la prestació d’aquest servei a la ciutat. Per canvis en la llei de contractació des dels serveis jurídics municipals es va aconsellar que no era el més adient i això va comportar que el Govern vilanoví optés per una proposta com la que es va presentar dilluns al ple. Segons Joan Giribet “vam creure que seria una bona solució perquè en menys d’un any i mig tornarà a formar-se un nou govern municipal” que tindrà el comptador a zero i no estarà hipotecat per cap contracte vigent. Per a Joan Giribet “aquesta era una proposta des del punt de vista del govern, molt generosa ja que deixava en mans del nou govern la possibilitat de fer qualsevol altre opció o sistema” per a la gestió del servei de neteja viària.