El govern de Torredembarra evita reprovar el regidor Lluís Suñé per presumpte frau elèctric

  Endesa ha denunciat el regidor als jutjats, però ell nega els fets i defensa que són un “conflicte dins l’àmbit privat”

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El govern de l’Ajuntament de Torredembarra, format per ERC, PSC i ABG, ha evitat la reprovació del regidor d’Acció Social i Cooperació, Lluís Suñé (ABG), que està acusat d’un presumpte frau elèctric de més de 3.000 euros al bar que regentava, entre els anys 2012 i 2016. Tot i que la companyia Endesa el va denunciar als jutjats del Vendrell l’octubre passat, Suñé ha negat els fets durant el ple extraordinari que s’ha celebrat aquest dimecres per tractar aquesta qüestió. El regidor ha defensat que no ha “punxat ni manipulat la llum” i que els fets corresponen a “un conflicte dins l’àmbit privat”. Durant el debat, la majoria de grups de l’oposició han demanat la dimissió del regidor, que és l’encarregat dels assumptes de pobresa energètica, i fins i tot la renúncia de l’alcalde, Eduard Rovira (ERC), per manca de transparència.
  El batlle ha defensat que de moment només existeixen sospites i ha evitat pronunciar-se sobre els fets perquè són “confusos” i es troben dins l’àmbit privat. L’alcalde també ha acusat l’oposició d’aprofitar qualsevol ocasió per forçar el trencament del pacte de govern i ha insistit que la seva prioritat és garantir l’estabilitat del consistori.

  El febrer de l’any passat, l’Ajuntament de Torredembarra ja va celebrar un ple extraordinari sobre aquesta mateixa qüestió. La sessió, però, es va acabar suspenent davant l’aparició d’un document de reconeixement de deute atribuït a Suñé. L’oposició ha criticat durament el regidor, l’alcalde i el conjunt del govern perquè, al seu parer, en els darrers onze mesos han evitat donar explicacions perquè el cas caigués en l’oblit.

  Els cinc regidors de Cs, PP i Avui Democràcia han estat els únics que han votat a favor de la proposta que ells mateixos havien presentat, mentre que els regidor de la CUP i el dos regidors del PDeCAT i Unió s’han abstingut. Els quatre regidors d’ERC, els tres del PSC i el propi Lluís Suñé (ABG) s’hi han oposat, amb la qual cosa la proposta ha quedat rebutjada després de dues hores i mitja de debat. Per la seva banda, la regidora Clara Solivellas (ABG) ha seguit el ple entre públic atès que és l’advocada del seu company de partit.