Front comú per demanar la implementació de mesures urgents de millora a l’AVANT

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Front comú entre Paeria, Diputació i Generalitat per demanar la implementació de mesures urgents de millora a l’AVANT. Cedida.

  Paeria, Diputació de Lleida i Generalitat de Catalunya demanaran una reunió urgent amb el Ministeri de Foment, Renfe i la delegada del Govern espanyol a Catalunya per tal de defensar la implementació de les mesures urgents de millora dels serveis d’alta velocitat a Lleida que contempla el manifest que avui han lliurat a les institucions lleidatanes els membres de la Plataforma d’usuaris Avant Catalunya. 

  Així s’ha acordat en la reunió de treball sobre el servei Avant Catalunya a Lleida, en la qual ha participat el president de la Diputació, Joan Talarn. Una torbada prèvia a la qual els usuaris d’aquest servei han lliurat a les institucions un manifest signat per 279 persones exigint la millora dels horaris i de la qualitat del servei. 

  Talarn ha participat en una sessió que s’ha celebrat al Centre Cívic l’Ereta de Lleida i en què també hi ha estat present el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, a més de representants de totes les institucions i agents implicats, encapçalats per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i pel delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i amb les úniques absències dels representants de Renfe, que no s’han manifestat al respecte, i del subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, que ha excusat la no assistència pel fet que avui se celebrava el congrés del seu partit. 

  Durant la reunió, s’ha analitzat la situació actual del servei a Lleida i s’han estudiat diverses propostes de millora del servei, tant dels sindicats com de diferents usuaris, unes propostes que passen per canvis en els horaris els abonaments, els tipus de trens, la qualitat del servei i la multimodalitat, entre d’altres. L’acord al qual s’ha arribat durant la trobada contempla l’elaboració un document que inclourà la descripció de la situació, que contempla, per exemple, les dades extretes d’un sismògraf sobre les vibracions dels trens, així com la sol·licitud d’una reunió urgent amb la delegada del Govern espanyol a Lleida, Tere Cunillera, i amb el Ministeri de Foment i Renfe, per plantejar-los 

  una problemàtica que neix d’una qüestió d’equitat i de ser tractats amb els mateixos criteris que altres territoris de l’Estat espanyol en matèria d’horaris, de tarifes i de freqüències, segons s’ha explicat al terme de la trobada. 

  Al respecte, Joan Talarn ha volgut remarcar la unitat de les institucions lleidatanes a l’hora de fer aquesta demanda conjunta, així com el fet que des de Lleida es valoren força les comunicacions amb la resta del territori, i molt especialment amb Barcelona. S’ha fet palès, segons Talarn, que molts dels usuaris que utilitzen l’AVANT per anar a treballar, “acabaran per deixar de viure a Lleida” si no milloren les condicions del servei. Per tot plegat, Talarn ha subratllat que es tracta d’un tema “importantíssim” per arrelar la gent al territori, motiu pel qual s’ha arribat a la conclusió que “cal parlar directament amb l’Estat, que és qui té les competències perquè busqui una solució definitiva, sobretot pel que fa a freqüències, al preu dels abonaments i a la comoditat”, en el sentit que, ara per ara, no es pot treballar durant els trajectes.