Francesc Gambús tracta a Torredembarra projectes mediambientals i la situació de la pesca

  Ha visitat l’espai natural d’Els Muntanyans i ha participat en l’acte del Dia internacional contra la violència de gènere a Torredembarra

  L’eurodiputat català Francesc Gambús ha visitat aquest matí el municipi de Torredembarra amb l’objectiu de conèixer de primera mà els projectes mediambientals torrencs i seguir tractant la situació de la pesca al Mediterrani.

  Per aquest motiu, acompanyat pel regidor torrenc Joel Navas, ha visitat l’espai natural d’Els Muntanyans de Torredembarra i el pioner camp experimental de dunes situat a la platja de La Paella de la mà d’un representant de l’entitat ecologista GEPEC. Gambús, únic eurodiputat català a la Comissió de Medi Ambient al Parlament Europeu, ha mostrat la seva disposició per ajudar i donar suport a les sol·licituds de projectes mediambientals europeus, com els programes LIFE, que decideixin presentar-se des de Torredembarra.

  Així mateix, ha visitat el centre d’activitats mediambientals a Cal Bofill, que aquesta setmana ha acollit activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

  Prèviament, Gambús s’ha reunit amb l’alcalde Eduard Rovira que, entre d’altres temes, han tractat la situació de la pesca al Mediterrani i l’afectació de les polítiques europees. El diputat a l’Eurocambra ha destacat, en declaracions als mitjans de comunicació, que “la Unió Europea té tendència a mirar cap a l’Atlàntic i al nord, i no acaba de tenir present les característiques particulars de la pesca del Mediterrani amb vaixells petits que van i tornen el mateix dia”. Per aquest motiu, Gambús ha recalcat que “tenim la responsabilitat de posar-hi l’accent a les institucions europees. És una lluita que hem de fer des de les costes catalanes i teixir aliances amb la resta del països del sud per fer veure a la UE que no només hi ha la pesca de l’Atlàntic, sinó que a les costes mediterrànies tenim unes especificitats determinades”. La situació de la pesca al Mediterrani, com les problemàtiques amb el peix blau, és un dels temes que Gambús ha fet arribar a les institucions europees.

  Així mateix, ha participat en l’acte en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere que s’ha celebrat al Pati del Castell amb els membres de la Corporació Municipal.