Fèlix Larrosa anima al sector agrari de l’Horta a apostar per la innovació

  L'alcalde ha presidit la recepció als representants de les entitats veïnals i agràries en el Dia de l'Horta a la Fira de Sant Miquel, que ha comptat amb un aperitiu a base de tapes fetes amb productes de diferents partides

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha rebut a la Fira de Sant Miquel als representants de les entitats veïnals, associacions sindicals, comunitats de regants, cooperatives i altres associacions agrícoles i ramaderes de l’Horta de Lleida, amb motiu de la celebració del Dia de l’Horta. L’alcalde ha assegurat que és un “autèntic apassionat” de l’Horta i n’ha destacat la seva vitalitat i dinamisme, que plasmen projectes diversos de transformació alimentària i de nous cultius.

  Larrosa ha animat als veïns i veïnes de l’Horta a “no tenir por” i apostar per noves tecnologies, nous cultius i formes de conrear, com la producció ecològica, per tal ser un territori innovador i més competitiu, que superi les crisis de preus que afecten sovint els conreus tradicionals. A més, ha remarcat la feina que ha endegat la Paeria en els últims tres anys per fer millor l’Horta i que es pot veure a l’estand de l’Ajuntament a la Fira, amb projectes com l’estratègia de custòdia del territori, el pla d’usos i la marca Horta.

  “La ciutat necessita a l’Horta i l’Horta necessita a la ciutat. Aquesta és una feina en comú, que tots hem de compartir, i en aquesta direcció seguirem treballant. Si abans m’hi havia compromès com a regidor ara encara estic més compromès com a alcalde. Seguirem treballant en la resolució dels conflictes i els problemes que puguin sorgir, però sobretot seguirem traçant un quadern de ruta que ens atansi a un futur amb esperança”, ha assegurat.

  Per la seva part, el president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns, Salvador Solsona, ha agraït a l’alcalde aquesta aposta per l’Horta que han percebut especialment des de l’aprovació del Pla operatiu de l’Horta i els projectes que n’estan derivant, com el servei de taxi a demanda, la recollida de voluminosos i la futura nova ordenança.

  Després de la recepció, que ha tingut lloc a l’estand de la Paeria a la Fira, el paer en cap ha acompanyat als representants de l’Horta en un aperitiu a càrrec del xef lleidatà David Molina, a partir de productes de l’Horta. Els assistents han pogut tastar tapes com Gominola d’oli d’oliva de Torres de Sanui, Xupito de bacallà i melmelada de pebrot escalivat de l’Horta i Gelat de lavanda de Sot de Fontanet, entre altres. L’acte també ha comptat amb la participació dels tinents d’alcalde Montse Mínguez i Joan Gómez i dels regidors Cristina Simó, José Luis Osorio i Joan Vilella.