Èxit de participació en els primers tallers de cuina de l’Espai Ebre-Km a Amposta

  Actualment ja s'està treballant en els tallers de la propera edició

  Des de la Regidoria de Turisme s’ha organitzat la primera edició de tallers de cuina, aquests s’han desenvolupat de gener fins a juny. En aquesta passada edició, els tallers que s’han realitzat han estat de xocolata, a càrrec de Xocolates Creo, al mes de març sobre la cuina de l’ànec per la Granja Luisiana, en aquest taller hi va haver una demostració culinària pel xef Albert Guzmán, i els assistents van degustar diferents maneres de cuina l’ànec. Durant el mes d’abril gràcies a l’èxit que va tenir l’edició de l’any passat i coincidint que és la temporada de la tonyina vermella, es va repetir el taller d’elaboració de Sushi, amb productes del territori a càrrec de Sushi MC.

  Durant el maig, amb motiu de la Festa del Mercat a la Plaça, la cuina tradicional va ser la protagonista, i va ser el forn Vicent, que ens va fer una demostració d’un postre tradicional com el pastisset. I per tancar la primera edició vam tenir al Musclarium, on ens van introduir al món dels musclos i les ostres.

  A més a més, l’Espai Riu va tenir la iniciativa d’oferir un taller per formar nois i noies joves relacionats amb les branques de turisme, d’hoteleria i de restauració per ajudar-los amb la seva formació dins del món laboral. Jeroni Castell, xef i propietari del prestigiós restaurant les Moles, ubicat a Ulldecona, amb una Estrella Michellin, va elaborar tot un menú, des dels entrants fins a les postres.

  Les demostracions han estat diverses, en alguns casos han estat més explicatives i en d’altres s’ha participat elaborant els plats. L’aforament dels tallers ha estat tot un èxit, generant cada vegada llista d’espera, ho demostra el fet que en les enquestes feliciten l’organització, recomanen l’experiència i sens dubte hi tornarien a participar.

  Des de la creació del nou Centre d’Interpretació de Productes EbreKM0, l’objectiu ha estat donar la possibilitat als productors i cuiners del territori per poder mostrar qui són, que ofereixen, com ho fan o on estan, d’aquí que des de la voluntat des de la regidoria de turisme és organitzar els tallers segons el producte de temporada.

  Amb tot això, s’està treballant en els tallers de la pròxima edició, que es realitzaran des de setembre fins al desembre, i on el formatge, l’arròs, l’escamarlà i el tronc de nadal, seran els protagonistes.

  Tots els interessats en participar poden contactar amb l’oficina de turisme o fer arribar un correu electrònic, indicant les dades personals per incloure’ls a la base de dades.