Es descobreix un pou de 20 metres de profunditat durant les obres de la Plaça Major de Creixell

  L'estructura comunica amb les antigues galeries subterrànies que es troben sota els carrers de la població

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge del pou descobert arran de les obres. Foto CEDIDA

  Des de  l’Ajuntament de Creixell us volem comunicar que a les obres que s’estan realitzant de remodelació de la Plaça Major de Creixell, s’ha descobert un pou de 20 metres de profunditat que comunica amb les antigues galeries subterrànies que es troben sota els carrers de la nostra Vila.

  Era sabuda l’existència d’aquestes galeries subterrànies i que fa molts anys, havien servit d’amagatall dels contrabandistes de finals del segle XIX i principis del XX  que es dedicàven a l’estraperlo a Creixell.

  També havien servit de refugis durant la Guerra Civil. A la vegada es sabuda l’existència també d’aquest tipus de coves i d’altres galeries subterrànies que comunicarien el Castell i les Torres de Defensa medievals del nucli històric amb la sortida de Creixell, en direcció a l’avinguda Catalunya i la platja.

  Aquesta troballa no afecta el desenvolupament i propera finalització de les obres, ja que s’ havia previst deixar-ho visible quan fa uns mesos s’ havia trobat la bóveda del pou.

  L’ajuntament de Creixell anirà informant de les gestions corresponents que s’estan fent amb el Departament de Cultura i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i del ritme de les obres.

  Des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Creixell s’està treballant conjuntament amb les àrees de cultura i patrimoni i amb la Generalitat per tal de poder fer visitables aquestes galeries subterrànies i que esdevinguin un atractiu turístic més de la nostra Vila