Es començarà a reconstruir l’església de Rosselló al setembre

  Es preveu que al desembre, coincidint amb les festes de Nadal, ja s'hi puguin oficiar actes religiosos

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Rosselló (Segrià) ha realitzat aquesta setmana les darreres reunions amb l’empresa constructora que ha de dur a terme les obres de reconstrucció de l’església de Rosselló i ambdues parts han acordat l’inici de les obres a principis de setembre. Els treballs tindran una durada aproximada de tres mesos i es preveu que al desembre, coincidint amb les festes de Nadal, ja es puguin oficiar actes religiosos al nou temple segons ha informat el consitori. La setmana vinent, els tècnics de l’empresa constructora faran proves de lloses, textures i colors dels materials que s’empraran en la reconstrucció i a principis de setembre s’iniciaran els treballs. El campanar de l’església de Sant Pere de Rosselló es va esfondrar el 29 de gener del 2016. El temple -declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)- es va construir entre els anys 1756 i 1760, és propietat del Bisbat de Lleida i s’hi havien fet manteniments de forma esporàdica.

  El Bisbat de Lleida, el Departament de Cultura i la Diputació de Lleida, conjuntament amb l’Ajuntament de Rosselló, van tancar un acord per al finançament de la primera fase de les obres de reconstrucció de l’església de Rosselló, amb un cost d’uns 224.000 euros, que se centraran en el recobriment de la part esfondrada el 29 de gener del 2016 i en la consolidació i habilitació del temple per tal que pugui tornar a acollir de nou oficis religiosos. Pel que fa a la segona fase dels treballs, que consistiran en la reconstrucció del campanar esfondrat, es deixa per més endavant a l’espera de reunir el finançament necessari, que serà d’entorn uns 280.000 euros.

  Esfondrament del campanar de l’església de Rosselló
  El campanar de l’església de Sant Pere de Rosselló (Segrià) es va esfondrar el 29 de gener del 2016 quan passaven quinze minuts de les onze del matí. No hi va haver ferits ni persones atrapades perquè l’Ajuntament havia desallotjat l’edifici del costat i havia acordonat la zona en detectar que havia caigut una llosa de ”dimensions considerables” que havia aixecat totes les alarmes.

  Tres setmanes abans, tècnics municipals havien observat una esquerda al campanar de grans dimensions i van traslladar al Bisbat de Lleida la seva ”preocupació i alarma” perquè havia sorgit ”d’un dia per l’altre”. Des d’aleshores, el bisbat havia fet un seguiment i havia enviat enginyers per analitzar l’esquerda i adoptar mesures al respecte, però es va arribar tard.

  L’església de Sant Pere de Rosselló -declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)- es va construir entre els anys 1756 i 1760, és propietat del Bisbat de Lleida i s’hi havien fet manteniments de forma esporàdica. El darrer va consistir en una rehabilitació de la façana. S’hi feien celebracions religioses entre setmana i també al cap de setmana.