ERC-Tortosa Sí proposa la creació d’un consell de salut

  La creació d’un consell de salut com una eina de participació ciutadana i l’elaboració d’un pla local de salut pública són dues de les línies de treball prioritàries per ERC-Tortosa Sí que permetran millorar la salut dels tortosins i tortosines. I així ho ha exposat aquest vespre en la taula de debat “Fem de Tortosa una ciutat saludable”, que ha reunit més d’una cinquantena de persones a la Cambra de Comerç de Tortosa.

  “Impulsarem un pla de salut pública que tindrà per finalitat tant l’atenció sanitària de qualitat com promoure polítiques que afavoreixen viure en un entorn segur i saludable”, ha manifestat el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura. La potenciació del treball que es duu a terme en l’àmbit de la salut comunitària serà una altra de les línies de treball de la candidatura republicana que proposa una millor coordinació entre els diferents proveïdors de salut a la ciutat, l’Institut Català de la Salut, la Clínica Terres de l’Ebre i el complex assistencial sociosanitari de la Santa Creu.
  L’envelliment de la població és un altre dels reptes del model sanitari del país i, en aquest sentit, la directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre i membre de la candidatura d’ERC-Tortosa Sí, Mar Lleixà, ha plantejat la necessitat d’enfortir l’assistència primària. “El model sanitari es va crear per qüestions agudes i ara hem de posar el focus en la cronicitat”, ha dit Lleixà.
  D’altra banda, Lleixà s’ha referit a la necessitat d’atreure i retenir professionals sanitaris a les Terres de l’Ebre, per la qual cosa cal un treball en xarxa amb altres centres hospitalaris. Precisament, la falta de pediatres a la salut pública catalana ha portat el departament de Salut a concentrar l’atenció pediàtrica al CAP Baix Ebre amb l’objectiu de garantir una correcta atenció. Aquesta centralització del servei comporta que, de forma temporal, quatre especialitats del CAP Baix Ebre es traslladen al de Roquetes. “El servei de salut el presten els professionals i la tecnologia, no els edificis. Ara es traslladen a 500 metres de distància i d’aquí a uns mesos tornaran al CAP Baix Ebre”, ha assenyalat Faura, que ha lamentat que alguns partits facin electoralisme en un tema com la salut.
  La construcció de l’aparcament a l’hospital Verge de la Cinta i la millora de la comunicació al centre sanitari de referència a les Terres de l’Ebre és una prioritat per ERC-Tortosa Sí, sense renunciar la construcció d’un nou hospital a mitjà termini.
  Tot i que estava prevista la participació del director adjunt d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Reus, Joan Borràs, finalment no va poder assistir-hi per motius personals.