ERC-Tortosa Sí: “El nostre programa és molt ambiciós, va més enllà de quatre anys i es basa amb els valors republicans”

Tant el programa electoral com la candidatura es presentarà en un acte públic el pròxim 8 de maig, a les vuit del vespre al pati del Museu de Tortosa

Presentació del programa ERC-Tortosa Sí. Imatge cedida
ERC-Tortosa Sí ha fet públic el programa electoral amb què es presenta a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig i que es basa en quatre grans eixos: el benestar social, la dinamització econòmica, la millora de la mobilitat i el canvi de la manera de fer política. “El nostre programa és molt ambiciós, va més enllà de quatre anys. Es basa amb els valors republicans”, ha manifestat el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura. Tant el programa electoral com la candidatura es presentarà en un acte públic el pròxim 8 de maig, a les vuit del vespre al pati del Museu de Tortosa.
L’alcaldable Xavier Faura i la presidenta de la secció local i número 2 de la candidatura, Maria Jesús Viña, han presentat els principals eixos del seu programa electoral. “Presentem un projecte basat en els valors republicans i que, per tant, posa al centre de totes les polítiques les persones amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida i fer valdre els seus drets com a ciutadans i ciutadanes”, ha assenyalat Viña, que també ha agraït la confiança que tortosins i tortosines han fet a ERC en les eleccions a les Corts espanyoles.
El benestar social és un dels eixos del programa de la Tortosa Republicana i, per això, es treballarà i divulgarà el procés comunitari com una eina de cohesió social; es crearà un consell de salut i un pla local de salut pública; es garantirà una plaça de llar d’infants per tots els xiquets i xiquetes; es promourà una ciutat més saludable i sostenible i es promouran polítiques que afavoreixen l’eficiència energètica, entre altres actuacions.
Pel que fa a l’eix de dinamització econòmica, se centra en la promoció de la marca Reserva de la Biosfera, l’ecoturisme, els esdeveniments esportius, l’arranjament i promoció turística del patrimoni arquitectònic i el turisme cultural.
En quant a la millora de la mobilitat, ERC-Tortosa Sí obrirà la ciutat al riu mitjançant la recuperació dels terrenys de Renfe i amb la instal·lació d’unes passarel·les als dos marges de l’Ebre; connectarà amb un túnel Remolins, el Rastre i l’Hospital Verge de la Cinta; reordenarà el transport públic i farà un pla d’arranjament de voreres.
Aquests tres eixos s’executaran de forma transversal amb un canvi de la manera de fer política. “La participació ciutadana i la transparència són fonamentals, obrirem les portes de l’Ajuntament a la ciutadania i establirem mecanismes de control”, ha dit Faura.