ERC reclama una regulació municipal de l’ús dels patins elèctrics

    Els republicans demanen implementar amb urgència la xarxa de carrils bici que facilitaria també la circulació d’aquests vehicles

    El portaveu d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, considera que ‘és urgent promoure una regulació sobre l’ús dels patins elèctrics davant la proliferació d’aquesta nova forma de mobilitat’. Els republicans reclamen a l’Ajuntament que es modifiqui l’Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics per tal de regular l’ús de bicis i patins en les seves noves variants elèctriques. ‘La irrupció d’aquests nous vehicles és una gran oportunitat per impulsar la mobilitat sostenible a Tarragona i és imprescindible aprofitar-la i fer bé les coses. Des de l’Ajuntament hem de regular tots els aspectes necessaris per garantir la seguretat tan de vianants com de conductors’.

    Des d’ERC reclamen que es regulin aspectes com la velocitat a la que poden circular aquests vehicles o si han d’anar per la vorera o la calçada, entre altres. Al mateix temps, reclamen que ‘paral·lelament a aquesta regulació és imprescindible impulsar la xarxa de carrils bici que des d’ERC reclamem des de fa temps. És essencial que totes les persones tinguin el seu espai propi de circulació per la seva seguretat’.

    Els republicans portaran aquesta proposta al plenari d’aquest mes de desembre en forma de moció. ‘Amb aquesta doble proposta pretenem prevenir els accidents amb aquests vehicles i evitar que es criminalitzin les bicis i patins. Com a ajuntament hem de donar resposta a les necessitats de mobilitat de tots els tarragonins, tan vianants com conductors dels diferents vehicles existents, i impulsar al màxim la mobilitat sostenible’, conclou Pau Ricomà.