ERC proposa un govern pel canvi amb Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP

  Pau Ricomà ha presentat 18 línies de treball per aconseguir que Tarragona sigui una ciutat millor

  Imatge dels set regidors d'ERC. Foto: Mònica Brey

  Cinc dies després de conèixer el resultat de les eleccions municipals a Tarragona, i després de l’empat a 7 regidors entre el PSC i ERC, Pau Ricomà ha convocat a la premsa per explicar quina és la línia que seguirà fins al proper 15 de juny, quan en el ple municipal es constituirà el govern per als propers quatre anys.

  Pau Ricomà ha començat explicant per què l’actual alcalde Josep Fèlix Ballesteros no pot seguir al capdavant del consistori. El motiu més destacat és “el cas de corrupció que afecta l’alcalde Ballesteros i a Begoña Floria”. “Si Ballesteros repeteix com alcalde, Tarragona tindrà un batlle assegut al banc dels acusats per prevaricació, malversació, falsedat documental, frau, suborn, entre d’altres coses”, ha remarcat Ricomà.

  El candidat per ERC no s’ha volgut oblidar de les queixes diàries dels ciutadans que hi han hagut durant aquests quatre últims anys de mandat. Ha parlat de l’estat dels espais públics, de carrers bruts, del manteniment dels equipaments esportius i culturals i d’habitatges buits i en estat ruïnós.

  Per tots aquests motius, Pau Ricomà proposa a Junts per Tarragona, En Comú Podem i a la CUP, formar un govern ampli pel canvi de la ciutat, presentant les següents línies de treball:

  • Actuar conseqüentment amb els valors republicans de bon govern: honestedat, transparència, justícia social i participació ciutadana. Compromís d’austeritat en l’exercici dels càrrecs públics.
  • Organitzar la ciutat en Consells de Districte, entesos com un instrument d’apoderament de la ciutadania i un pas necessari per fer pressupostos autènticament participatius.
  • Treballar per la igualtat d’oportunitats per raó de gènere i considerar la perspectiva feminista en totes les actuacions municipals.
  • Promoure la regeneració urbana de Tarragona, amb tres grans prioritats: la rehabilitació dels habitatges, la cohesió de les diferents zones de la ciutat i la preservació dels espais amb més valor natural i paisatgístic. De manera urgent, treballar perquè el Barri del Port rebi la consideració d’Àrea de conservació i rehabilitació.
  • Desenvolupar polítiques socials d’habitatge per fer-lo accessible i reglamentar els pisos turístics.
  • Protegir i ampliar l’Anella Verda.
  • Promoure la mobilitat sostenible amb la màxima seguretat pels vianants a peu i amb la creació d’una xarxa de carrils bici que cohesioni tota la ciutat, amb el carril educatiu entre Sant Pere i Sant Pau i Laboral i Ponent com a eix prioritari.
  • Convertir els Centres Cívics en Centres Culturals i Cívics de proximitat, compartint gestió amb les entitats del districte. Crear el Centre Cultural i Cívic La Rambla al Banc d’Espanya.
  • Millorar la qualitat dels espais públics i fer el pla de xoc per la neteja i contra l’incivisme.
  • Fer el Pla Integral del Mercat de Bonavista i la dinamització del Mercat de Torreforta.
  • Fer el pla estratègic cultural amb cinc objectius: cohesió social, igual d’oportunitats, benestar de les persones, ajut a la professionalització i projecció de ciutat. Desenvolupar un Pla de Biblioteques digne, d’acord amb la necessitat de fer arribar l’accés a la pràctica i consum cultural a tota la ciutat.
  • Suport al sector industrial, a nivell de formació i recerca, infraestructures i preu de l’energia i atracció d’empreses d’alt valor tecnològic que sumin a la transformació enewrgètica que haurem d’afrontar.
  • Apostar per un turisme de qualitat, basat en el nostre principal recurs, el Patrimoni, i les potencialitats de les nostres comarques. Treballar per una oferta hotelera millor dimensionada, per millorar la connectivitat entre els càmpings i apostar pel cicloturisme com una forma emergent i respectuosa de turisme.
  • Potenciar les polítiques de salut pública, com una part imprescindible de les polítiques comunitàries. Realitzar l’estudi de la qualitat de l’aire.
  • Revitalitzar el comerç de proximitat i les zones comercials històriques, recuperant la imatge i el dinamisme del Centre, amb especial urgència l’estat de la Rambla Nova i el carrer Unió.
  • Desenvolupar un model de policia de proximitat prioritzant la prevenció i la presència al carrer, la creació dels agents cívics i la instauració de Comissaries de Districte.
  • Fer polítiques de convivència, defensa i protecció dels animals.
  • Avançar cap a la creació d’un ens metropolità del Camp de Tarragona.

  Tot i aquestes 18 línies de traball a seguir, Pau Ricomà ha afirmat que estan oberts a parlar-les totes i que se’n podries afegir de noves.

  Per últim, el candidat per ERC ha agraït a Junts per Tarragona i a la CUP el suport que li han transmès.