ERC arriba a un acord de govern a Cambrils amb Junts i NMC

  El PSC, que havia format part del govern en l'anterior mandat, passarà a l'oposició

  ERC, Junts per Cambrils i NMC arriben a un acord per formar govern a Cambrils. Foto: Julio Collado

  Poc més de 36 hores després de les eleccions municipals, l’Ajuntament de Cambrils ha anunciat un dels acords de govern postelectorals més matiners. ERC amb sis regidors, Junts per Cambrils amb tres i Nou Moviment Ciutadà (NMC) amb tres governaran el municipi durant els pròxims quatre anys. Aquest acord exclou al PSC, que havia format part del govern en l’anterior mandat i que ara passarà a l’oposició.

  L’alcaldessa republicana, Camí Mendoza, que repetirà en el càrrec, ha explicat que aquesta decisió es deu a la situació política que viu Catalunya. “Fa quatre anys hi havia una situació i ara n’hi ha una altra, i l’acord amb Junts per Cambrils i el Nou Moviment Ciutadà ens garanteix un govern estable”, ha explicat Camí Mendoza, explicant que un cop es van posar en contacte amb els dos partits i van arribar a un acord ja no van arribar a parlar amb cap altra força política del consistori.

  El líder de Junts per Cambrils, Josep Lluís Abella, ha explicat que en “els debats electorals ja es preveia que tindríem bona sintonia i que hi havia moltes coincidències en els nostres programes”. A més, ha destacat que va ser ERC qui es va posar en contacte amb ells i des del primer moment van creure que “havíem d’estar al costat” perquè era “un pacte bo per Cambrils”.

  Per la seva banda, el líder del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, ha fet èmfasis en “l’esforç titànic de l’NMC per resistir com a única força municipalista del consistori” i ha explicat que signen l’acord de govern pensant en què Cambrils “funcioni i tingui un govern estable”. “Hem fet una oposició constructiva i, després de vuit anys, no ens podíem permetre estar més temps a l’oposició”, ha dit. “Volem governar i ser avaluats per la ciutadania”, ha afegit Klein, reconeixent que han mantingut contactes amb tots els partits, però han arribat a aquest acord perquè “ens sentim còmodes amb ERC i Junts per Cambrils tot i que no ens definim en temes de política nacional”.

  Els tres socis del nou govern s’han mostrat satisfets i contents amb un acord que defineixen com “la millor opció”. De moment, però, asseguren que encara no han parlat sobre com es repartiran les regidories, tot i que ja han assentat “les línies mestres i estratègiques del nostre programa de govern, amb grans coincidències en temes com infraestructures, gent gran o altres projectes”, ha explicat Lluís Abella.