ENQUESTA: On s’hauria de disputar l’esquí alpí durant els JJOO d’Hivern?

El Govern català defensa l'acord tècnic amb la Molina-Masella com a seu de l'esquí alpí, mentre que el President Lambán demana que la prova í se celebri al Pirineu aragonès

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El xoc entre el Govern aragonès i el català ha esclatat. El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha reclamat aquest dimecres que les proves d’esquí alpí es disputin al pirineu aragonès en comptes de la Molina-Masella, tal com està previst en l’acord tècnic sobre el repartiment de disciplines de la candidatura per als Jocs d’hivern 2030.

“Les estacions aragoneses reuneixen els mateixos requisits que les catalanes per fer la prova reina que és l’esquí alpí. Situar l’esquí alpí a Catalunya no és una decisió tècnica, és política”, ha insistit Lambán en declaracions als periodistes.

En canvi, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat “l’acord tècnic” amb l’Aragó per la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030. “Hi ha un comitè tècnic que ha estat treballant durant setmanes i nosaltres hi tenim plena confiança”, ha dit Aragonès.