Els voluntaris de Protecció Civil incrementen els actes informatius a la ciutadania

  L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona com a servei públic municipal de la ciutat, està present en la vida pública i social durant els 365 dies de l’any

  Aquest matí ha tingut lloc la presentació del balanç les actuacions realitzades per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, correponent a l’any 2016 i primer semestre d’enguany -la regidora de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat la importància de la tasca dels voluntaris i voluntàries des de l’any de la seva fundació, 1994. “L’AVPC de Tarragona és de les més antigues i de les més grans de Catalunya, amb un reglament específic de la Generalitat , forma part de la xarxa 112 i està coordinada per la mateixa freqüència amb els Mossos d’esquadra, la Guardia Urbana i altres cossos policials i de rescat”, diu Begoña Floria.

  Voluntariat

  L’ Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona com a servei públic municipal de la ciutat, està present en la vida pública i social durant els 365 dies de l’any. Són una seixantena de persones formades i disposades a protegir de danys i perills a la ciutadania, de qualsevol causa natural o no, que derivés en calamitat pública. En aquest sentit són presents a tots els esdeveniments importants: Concurs de focs internacional, festes de sant Magí, de santa Tecla, esdeveniments esportius, Plaseqta etc. Per ser voluntari s’han de tenir més de 18 anys i menys de 65.

  Increment de l’activitat

  De les actuacions realitzades per l ’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, durant el primer semestre d’enguany, se’n desprèn un augment de l’activitat en comparació al mateix semestre de l’any anterior amb un 68,8 %. Pel que fa a serveis d’hores i quilometratge, essent el juliol la punta del semestre.

  Si ho comparéssim amb l’any sencer veiem que els mesos d’estiu, de juliol a octubre són els que més serveis requereix la ciutat.  Protecció Civil de Tarragona cobreix diferents tipologia de serveis en funció de la localització i tipus: Tarragona,  Bombers,  Nàstic, La Canonja, el Catllar, el Port de Tarragona i d’altres. Destacar la millora del parc mòbil: a l’ ambulància medicalitzada, cal afegir-hi dues motos sanitàries equipades amb desfibril·lador  i el suport d’un vehicle d’atenció mèdica.