Els veïns del Mercat Central reclamen accedir puntualment amb els seus cotxes fins a la porta de casa

  Els veïns, d'avançada edat, demanen almenys poder descarregar la compra

  0
  1259

  Diversos veïns del Mercat Central de Tarragona han presentat una sol·licitud a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana per poder entrar puntualment amb el seu vehicle, al·legant l’avançada edat i tenint en compte necessitats personals com la de descarregar paquets pesants.

  Els sol·licitants són veïns del carrer Governador Gonzalez i carrer de Reding que reivindiquen que, abans de les obres del mercat, els carrers no eren per els vianants i no tenien problema per entrar i sortir, i que, a més, el Passatge Cobos té una sortida d’aparcament el qual sí que està habilitat per circular pel carrer Governador Gonzalez. A més, un dels veïns ha sigut sancionat amb una multa de 200 euros per entrar a casa seva. «Només demano descarregar la compra de tant en tant i que no em posin una multa per entrar a casa meva. Els veïns de la zona hem aguantat 11 anys d’obres i ens ho haurien de respectar», afirma una de les veïnes afectades.

  L’Ajuntament de Tarragona ha denegat les sol·licituds citant la normativa de trànsit que diu textualment que «la circulació de tota classe de vehicles en cap cas no s’ha de fer per les voreres i altres zones per als vianants». Afegeix que només les persones amb una targeta d’aparcament PMR (persones amb mobilitat reduïda) s’exceptuen de la normativa i tenen accés als guals autoritzats i el dret a l’accessibilitat universal.

  Davant d’aquest malestar, els veïns afectats s’han posat en contacte amb l’Associació de Veïns del Centre de Tarragona, els quals el passat dimarts dia 25 de juliol es va reunir amb Josep Acero, conseller d’Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, i Elvira Ferrando, tinenta d’alcalde i consellera de Comerç i Relacions Ciutadanes, per tractar aquesta demanda, entre altres queixes de la ciutadania i l’execució de les obres d’urbanització de la plaça Corsini.

  Patricia Olivé, una de les portaveus de l’Associació, ha explicat que l’Ajuntament no té pensat canviar de parer en la seva decisió i que com a molt miraran de donar una acreditació a les persones que tinguin algun tipus de discapacitat o per la gent gran que no té problemes de mobilitat, però que està en stand by.

  FER UN COMENTARI