Els Mossos eviten l’assassinat del familiar d’un membre d’una banda de llauners

  La policia catalana deté quinze persones d'un grup dedicat al tràfic de drogues a les zones d'oci de Barcelona sota l'aparença de la venda de begudes

  Els Mossos d’Esquadra han evitat l’assassinat del familiar d’un membre d’una banda de llauners per part d’una organització rival que venia drogues a les zones d’oci de Barcelona sota l’aparença de venda de begudes i han detingut les quinze persones del primer grup, també vinculat a diverses agressions.

  Els agents van poder avisar la família de la víctima, que va poder aconseguir posar-se fora de l’abast dels seus perseguidors. Segons la policia catalana, aquests individus estarien involucrats en diverses agressions a membres que no seguien les seves ordres o que els disputaven un territori que ells consideraven propi, ja que tenien com a objectiu exercir el control de la venda de drogues a la Barceloneta, el Port Olímpic i la Plaça Reial fent veure que venien begudes.

  Els investigadors van saber com un dels membres del grup investigat es va desplaçar al Pakistan per executar el familiar d’un membre de la banda rival i com en el país ja s’havien fet gestions per localitzar la víctima i que s’estava planificant l’assassinat després de comprar una arma. Finalment, però, no es va arribar a produir perquè la policia va poder avisar la víctima.

  La investigació es va iniciar a l’abril d’aquest any després que un grup de ciutadans pakistanesos fossin assaltats per un grup de set compatriotes amb armes blanques quan arribaven al seu domicili de Barcelona després de vendre begudes a la zona del Port Olímpic i una de les víctimes va rebre diverses punyalades, que el va obligar a romandre hospitalitzat diversos dies. A més, pocs dies abans de l’atac, hi havia hagut un enfrontament a la platja de la Barceloneta amb objectes contundents entre dos grups, també de nacionalitat pakistanesa, pel control de la venda de llaunes i drogues a la zona del Port Olímpic, amb el resultat de diversos ferits per arma blanca.

  Els Mossos van determinar que no es tractava de fets aïllats i com la banda agredia, amenaçava i coaccionava aquelles persones que anaven contra els seus interessos ocupaven el seu espai o bé es negaven a treballar per a ells en la venda de drogues.

  El grup era conegut com ‘La Banda de la Mina’ i els Mossos els van poder relacionar amb diversos fets que d’entrada semblaven inconnexos entre si, com agressions del desembre de l’any passat i a principis d’aquest 2017 a Sant Martí, l’Eixample i Ciutat Vella, un robatori Violent a Sant Adrià de Besòs al març, una baralla tumultuària a Ciutat Vella i una temptativa d’homicidi a Badalona l’abril passat.

  La banda estava perfectament estructurada, amb un cap i diversos encarregats de zona, que coordinaven les vendes de substàncies estupefaents i de les agressions a grups rivals. Per sota, hi havia els altres integrants, que executaven les agressions i que a vegades se servien de menors per fer les vendes.

  El grup, que va irrompre a Barcelona fa mig any tot i que també podria haver operat a França i Itàlia, traficava amb marihuana, haixix, heroïna i MDMA i disposava de pisos ocupats on amagava la droga. Es dirigien principalment a turistes de l’entorn de les zones d’oci. Els seus membres tenen nombrosos antecedents policials per tràfic de drogues i en el decurs de la investigació s’han fet algunes detencions aïllades durant alguna venda de drogues; i aprofitava la celebració de grans esdeveniments musicals i esportius per fer arribar de manera irregular compatriotes seus a Barcelona i incrementar la seva presència a la capital catalana.

  Finalment, el passat 20 de juny, els Mossos van fer sis entrades i escorcolls i van detenir quinze persones, entre les quals un dels líders de l’organització. Es van obtenir indicis de falsificació de passaports i carnets de conduir i es van intervenir unes 200 pastilles d’èxtasi i diverses dosis preparades per a la venda de cocaïna, marihuana i MDMA, a més d’una arma simulada.

  Els detinguts van passar a disposició el passat 23 de juny i el jutge va ordenar presó per al líder del grup i dos dels arrestats que feien tasques d’encarregats de zona, mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.